De 3X3 Lions aan het werk op de Olympische Spelen. 

De 3X3 Lions aan het werk op de Olympische Spelen. ©  BELGA

3X3 Team Antwerp knap vierde op World Tour in Montreal

Op de World Tour in het Canadese Montreal werd 3X3 Team Antwerp na verlies in de halve finale knap vierde. Deze week nemen de Antwerpenaars met de 3X3 Lions deel aan het 3X3 EK in Parijs. Ook de 3X3 Cats zijn gekwalificeerd voor het EK in de Franse hoofdstad.

Patrick Ceulemans

In de kwartfinale won Team Antwerp in het Canadese Montreal met 22-13 van het Zwitserse Lausanne. In de halve finale verloren Thibaut Vervoort, Nick Celis, Raf Bogaerts en Thierry Mariën met 21-12 van het Nederlandse Amsterdam Talent&Pro. In poule D wonnen de Antwerpenaars zaterdag met 21-11 van Manila Chooks (Filipijnen) en 21-9 versus het Canadese Edmonton.

Knappe resultaten on the road

3X3 Team Antwerp, met ook Bryan De Valck, rondde een lange periode on the road in het Canadese Montreal dus af met een schitterend resultaat. In Lausanne (Zwitserland) werd het derde, in het Letse Riga wonnen ze het tornooi en cashten ze een cheque van 15.000 dollar. In het Hongaarse Debrecen werden ze zevende.

3X3 Team Antwerp is tevens al geplaatst voor de Masters van de World Tour. Die gaan door in Abu Dabu (Verenigde Arabische Emiraten) en op 29 en 30 oktober. Voor de Masters is de Antwerpse ploeg op 18 en 19 september ook nog aan de slag op de World Tour in het Tsjechische Praag. Ondertussen is het 3X3 Team Antwerp opgerukt naar de zevende plaats op de World Tour Ranking. In november staat ook nog een tornooi in Mexico op de planning.