Ongezien: Brazilië-Argentinië officieel gestaakt omdat vier spelers niet in quarantaine zijn geweest

Merkwaardige taferelen tijdens de altijd al beladen confrontatie tussen Brazilië en Argentinië. De match was nog geen tien minuten ver of het spel lag al stil. Braziliaanse officials kwamen het veld op om vier spelers van Argentinië eraf te halen.

Jens Heylen

LEES OOK: “Vervalste documenten” of “opgezet spel”? Hoe een rivalenstrijd ontaardde in een absolute farce

De vier Argentijnen Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovani Lo Celso en Emiliano Buendia zouden volgens de Braziliaanse coronamaatregelen in quarantaine moeten omdat het viertal in Engeland speelt. Passagiers die de afgelopen 14 dagen in Groot-Brittannië zijn geweest, moeten bij aankomst in Brazilië ook nog eens 14 dagen in quarantaine verblijven. De Braziliaanse gezondheidsautoriteiten hadden de betreffende boosdoeners in het spelershotel al opgedragen onmiddellijk in isolatie te gaan, maar uiteindelijk stonden Martinez, Romero en Lo Celso gewoon in de basis. Buendia zat op de bank.

De Argentijnse spelersploeg trok gezamenlijk al naar de catacomben. De match is intussen ook officieel opgeschort. Maar de aanwezige fans hoeven niet getreurd te zijn. De Braziliaanse ploeg heeft namelijk beslist om een open training te houden om de fans toch nog een beetje te entertainen. Gekker wordt het niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AFP