©  BELGA

Westerlo bekert verder na zege op het veld van traditieclub RFC Luik

Opdracht geslaagd voor Westerlo. Het haalde nog voor de rust een achterstand op tegen RFC Luik. Met een knappe volley van Kyan Vaesen en een strafschopdoelpunt van Tuur Dierckx zette het orde op zaken. In de slotfase nam Tuur Dierckx, na een rake counter, alle twijfels weg over de kwalificatie.

Bron: belga

Westerlo voetbalde tegen eerstenationaler RFC Liège op Heilige grond in Luik! De hoofdtribune van het Stade de Rocourt van de traditieclub RFC Liège kreeg symbolisch de naam Espace Robert Waseige. Genoemd naar de ex-bondscoach en ex-trainer van FC Luik. De grote massa was uitgerukt naar het bekerduel tegen profclub Westerlo. De aanwezige fans zorgden met een grote rookwolk en veel gezang meteen voor veel ambiance in het gezellige stadion met kunstgrasveld.

Had het met het weer - meer dan 25° - te maken of niet? Westerlo nam een wat gezapige start. Veel balbezit en rondtikken van de bal, maar doelgevaar leverde dat aanvankelijk niet op. Kyan Vaesen kon net niet met zijn hoofd bij een voorzet en dat was het. Pietro Perdichizzi vocht stevige duels uit met niemand minder dan Jérémy Perbet. Bij het eerste echte gevaarlijke standje voor het doel van Koen Van Langendonck, die de Deen Daniel Jensen verving, was het wel raak voor de thuisploeg. Het stadion ontplofte toen Damien Mouchamps de bal aan de tweede paal binnentikte. Jonas De Roeck moest zijn ploeg meteen aanvuren bij de drankpauze. Een bedrijvige Maxim De Cuyper koste nipt naast. Ruim tien minuten later nam Kyan Vaesen een slecht ontzette bal bij de thuisploeg op de slof en de bordjes hingen gelijk.

Aan de overkant ging Van Langendonck goed plat op een schot van Halil Köse. In een duel ging Kyan Vaesen gemakkelijk neer. Scheidsrechter legde de bal op de stip. Tot grote woede van de Luikse spionkop achter het doel van doelman Kevin Debatty. Tuur Dierckx stuurde doelman Debatty naar de verkeerde kant. De lichte provocatie na zijn strafschopgoal leverde hem enkele bekertjes bier in zijn richting en een gele kaart op.

RFC Luik begon fel aan de tweede helft en claimde in de eerste negen minuten al twee strafschoppen. De man in het oranje wilde er niet van weten. Tien minuten ver in de tweede helft trapte Kyan Vaesen op doelman Debatty. Een handvol seconden later pakte Debatty een kopbal van De Cuyper. Het spel verwaterde en in het nazomerweer hadden beide ploegen veel energie verbruikt. Westerlo controleerde de wedstrijd en de Luikenaars drongen wel aan, maar in de zone van de waarheid vertaalde zich dat niet in doelpogingen tussen het kader. In de slotfase gunde Jonas De Roeck Mamatou N’Diaye en Erdon Daci hun debuutwedstrijd. Tuur Dierckx werd weg gestuurd en hij legde de bal keurig naast Debatty in doel. Die 1-3 was ook de eindstand. Voor Westerlo wacht in de volgende ronde een club uit de Jupiler Pro League.

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo