Lamkel Zé tekent bij DAC: “Ik mik op dubbele cijfers in goals en assists”

Fysieke testen, check. Ecg-test (van het hart), check. Kappersbezoek (voor zijn baard), check. Douche, check. Lunch, check. In sneltempo - de Slovaakse zomermercato sluit immers ‘s avonds laat - maakte Didier Lamkel Zé zich maandagochtend op voor zijn moment suprême: het plaatsen van zijn handtekening onder de eenjarige huurovereenkomst bij DAC 1904. Alles verliep volgens plan en maandagavond volgde dan eindelijk de officiële bevestiging.

dvd, dige

LEES OOK: De fratsenbijbel van Didier Lamkel Zé bij Antwerp is geschreven: een overzicht

De hele voormiddag begeleid door de Belgische makelaars van PANNA Sports Agency, dat de Slovaakse vicekampioen aanbracht bij Antwerp en zijn eigen zaakwaarnemer, rondde hij de deal af. Jan Van Daele, de Belgische sportief directeur van DAC, heeft zo zijn prestigetransfer beet. Qua talent en potentiële waarde heeft hij naar Slovaakse normen de hoofdvogel afgeschoten. Met Lamkel Zé erbij wil hij vol de concurrentie aangaan met kampioen en huidig leider Slovan Bratislava. Zondag kan de Kameroener in de eigen MOL Arena al debuteren tegen... Slovan Bratislava. Meteen een uitgelezen kans om naam te maken. Dat zal trouwens onder de noemer ‘LZ11’ zijn, want dat wordt zijn nieuwe rugnummer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen aankoopoptie

Vorige week dinsdag leek al een oplossing in de maak. Boavista drong toen in de sloturen van de Belgische/Portugese mercato aan voor ­Lamkel Zé, die inderhaast per taxi naar de ­Bosuil afzakte. Tevergeefs: een deal kwam er niet. Eerder wimpelde Antwerp ook de ­Belgische clubs af die hun belangstelling lieten blijken. Gelukkig voor de flankaanvaller kon hij wel nog in een aantal landen terecht. Er was al langer interesse uit Qatar en Saudi-Arabië, maar het liefst van al wilde hij in Europa blijven. Uiteindelijk viel er donderdag een aanbod uit Slovakije, waar de markt tot vanavond geopend blijft, uit de bus.

Gisteravond stapte Lamkel Zé met zijn vriendin Daline op het vliegtuig met bestemming ­Wenen. Van daaruit zette het koppel zijn trip met de wagen verder naar Slovakije. De Slovaakse vice­kampioen, die Europees reeds werd uit­geschakeld, huurt de aanvaller voor één ­seizoen en neemt ook zijn ­salaris over, maar ­bedong geen aankoopoptie. Hierdoor zal het enfant terrible sowieso nog ­(tijdelijk) terug­keren naar Deurne-Noord. Zijn contract bij stamnummer 1 loopt immers nog tot 2023. Of Lamkel Zé ooit nog een match in het shirt van rood en wit speelt, valt te betwijfelen. In 88 ­officiële duels voor Antwerp was hij goed voor 21 goals en 12 assists. De voorbije drie maanden verkommerde de Kameroener in de Antwerpse B-kern.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lamkel Zé: “Meest waardevolle speler? Geen probleem”

“Ik ben ontzettend blij om hier te zijn. Het project van de club sprak me erg aan en ik denk dat dit een goeie stap in mijn carrière is”, vertelt Lamkel Zé in een eerste reactie bij zijn nieuwe club.

“Ik heb al beelden van de fans gezien en kan niet wachten om mezelf ook aan hen voor te stellen. Ik wil mijn bijdrage leveren aan het team met goals en assists in de dubbele cijfers, ook omdat ik graag wil terugkeren in de nationale ploeg van Kameroen.”

Opvallend: Lamkel Zé zal met een marktwaarde van 4,5 miljoen euro de meest waardevolle speler van de hele competitie worden. “Geen probleem. Ik ben een type speler dat geen druk voelt eens ik op het veld stap”, verzekerde Lamkel Zé.

 

 ©  RR

 

 ©  RR