Actief Terhagen protesteert met wandeling tegen plannen gemeentebestuur

Terhagen -

Het dorpscomité Actief Terhagen is niet opgezet met de grootse plannen die het gemeentebestuur met hun kleine deelgemeente heeft. Met een optocht door hun dorpscentrum maakten ze hun ongerustheid duidelijk.

 

Met een manifestatie in het gemeentepark aan de Kloosterstraat maakten ruim tweehonderd manifestanten duidelijk dat ze het niet eens zijn met de plannen van het gemeentebestuur voor hun deelgemeente. Een daaropvolgende protestwandeling was uitgestippeld langs diverse punten waar vooral woningbouw gepland staat.

Onderweg werd uitleg over de plannen vertrekt

Onderweg werd uitleg over de plannen vertrekt © JW

Het gemeentebestuur heeft die plannen eerder aangekondigd als ‘Terhagen in de Steigers’. Het zint de bewoners niet dat het Dorpshuis, een deel van het gemeentepark en veel open ruimte zal moeten verdwijnen.

“Het is een project dat naast mooie veranderingen in ons dorp ook een aantal minder positieve kanten laat zien”, zegt woordvoerder Luc Cassan. “Dit plan tast de leefbaarheid van ons dorp aan. Zo zal het aantal woningen hier met een derde stijgen. Dat betekent meer verkeersdrukte, een gebrek aan publieke ruimte en geen ruimte voor het verenigingsleven meer. “

Volgens Cassan verdwijnt meer dan vijfduizend vierkante meter open ruimte waarvan een groot deel van het park dat bovendien in overstromingsgevoelig ligt. Hij zegt te begrijpen dat het aftandse dorpshuis moet verdwijnen maar een degelijk alternatief voor de verenigingen die er hun onderdak vinden is er niet. “Het kerkgebouw naar voor schuiven als oplossing is zand in onze ogen strooien want dat dossier staat nog nergens.”

Gemeentebestuur wil praten

Actief Terhagen zegt in de toekomst nog meer acties te zullen ondernemen als niet naar hun argumenten wordt geluisterd. Van het schepencollege was niemand op de actie aanwezig. Toch liet burgemeester Jurgen Callaerts weten dat het gemeentebestuur bereid is tot een open dialoog. “We hebben dit intern besproken en gaan eerstdaags met hen samenzitten.” (jw)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio