©  BELGA

Mathieu van der Poel verlengt tot eind 2025 bij Alpecin-Fenix

Mathieu van der Poel blijft Alpecin-Fenix trouw. De Nederlandse wielervedette verlengde zijn contract tot eind 2025, zo bevestigt het procontinentale team zondag.

Bron: BELGA

De 26-jarige Van der Poel had nog een verbintenis tot eind 2023 bij het de ploeg van de broers Philip en Christoph Roodhooft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Deze ploeg voelt als mijn tweede familie”, zegt hij. “De voorbije jaren is het team enorm gegroeid, samen met mij, en we worden nog elk jaar beter en sterker.”

Van der Poel noemt het “uniek” dat hij al zo lang voor hetzelfde team uitkomt en dat nog vier jaar zal blijven doen. “Wie weet zal ik in mijn carrière maar voor een ploeg hebben gereden”, klinkt het.

Van der Poel, die sinds zijn val in de olympische mountainbikerace niet meer in actie kwam door rugproblemen, wil in de toekomst verschillende disciplines (weg, veld, MTB) blijven combineren. “Ik wil niet te ver vooruit denken, maar wereldkampioen worden in drie verschillende disciplines de komende jaren zou een droom zijn. Ik zal de weg, het veld en de mountainbike waarschijnlijk blijven combineren tot Parijs 2024.”

Teammanager Christoph Roodhooft noemt het aanblijven van VdP belangrijk in zijn streven om het team verder te laten groeien. “Sponsors, teamgenoten etc. krijgen van hem als teamleider een sterk signaal met deze verlenging. Het is ook een teken van appreciatie. Zo’n contract op lange termijn is niet nieuw voor ons. Het is voor ons belangrijk te blijven groeien, te blijven werken aan ons project en mensen vertrouwen geven.”