© Joris Herregods

Fire is Gold maakt van Antwerpen hoofdstad van de hiphop

Antwerpen -

De sfeer zit er goed in ter hoogte van de Middenvijver op Linkeroever. Daar gaat vandaag hiphopfestival Fire is Gold opnieuw door. Headliner is Damso, de meest gestreamde Belgische artiest van het moment. Maar de hele dag lang trekt een line-up met klinkende namen als Frenna, Miss Angel en Broederliefde festivalgangers van ver buiten Antwerpen naar de linker oever van de Schelde om er te dansen onder een welgekomen zomerzon.

Fire is Gold is het grootste urban- en r&b-festival van het land en het eerste grote evenement voor zestienplussers zonder gedoe met mondmaskers of sociale afstand. De allereerste editie van Fire is Gold vond nog plaats in Vilvoorde, nadien verhuisde het feest naar Antwerpen. De laatste editie in 2019 lokte meer dan 10.000 bezoekers. Deze editie belooft beter te doen.

LEES OOK: 15.000 festivalgangers uit de bol op The Day Before Tomorrow in Brasschaat

“Een mooiere dag hadden we ons niet kunnen wensen”, zegt organisator Wim Van der Borght die van achter de schermen op het hoofdpodium het publiek overschouwt terwijl Bizzey met zijn hit ‘Traag’ het grof feestgeschut bovenhaalt. Van der Borght verwacht af te klokken op 12.000 festivalgangers waarvan 20% uit Nederland, want daar staat het festivalseizoen nog op een laag pitje. “Dit is hét festival van de nieuwe generatie”, maakt de organisator zich sterk. “Fire is Gold trekt een heel jong en een heel divers publiek.” En dat publiek trok zijn opvallendste en meest fashionable festivaloutfit uit de kast om nog tot middernacht te genieten van wat het zo lang heeft moeten missen. “Hier hebben we héél hard naar uitgekeken”, wordt ons langs alle kanten toegeroepen.

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

 evw