Loncke tijdens een eerdere tocht in Death Valley ©  if

Belg breekt wereldrecord met langste solotrektocht in Zweden

De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke (44) heeft zijn dertiende wereldrecord gevestigd door als eerste ter wereld de Kungsleden volledig autonoom en zonder hulp van buitenaf af te leggen. De Kungsleden (Koningspad) is een pad van ongeveer 425 kilometer lang in het noorden van Zweden. Het wereldrecord is vrijdagavond gevalideerd door de site FKT, meldt de Belgische avonturier zaterdag.

David Van TurnhoutBron: Belga

Het pad is de langste wandelroute van Zweden in ligt volledig in het onherbergzame Lapland. Met een rugzak van 31 kilogram, vol voedsel, batterijen en klimmateriaal zoals stijgijzers deed Loncke er 19 dagen over om zijn tocht tot een goed einde te brengen. Hij had ook een opblaasbare boot en peddel bij waarmee hij de 7 meren op zijn route kon oversteken.

Gescheurde kuitspier

Ondanks een scheur in zijn linkerkuitspier op dag 8, besliste de Moeskroenenaar na 40 uur rust zijn tocht op dag 10 te hernemen.

Tijdens zijn avontuur kwam de man tal van wilde dieren tegen, waaronder rendieren, elanden, poolvossen en veelvraten. Maar vooral muggen maakten het hem moeilijk, net als het modderige terrein. Hij wil nu een film maken en conferenties organiseren over zijn expeditie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER