Mede-organisatoren Joeri Claes en Maxime Van Dyck rollen de ‘loper’ uit voor het Ubuntu Festival in het park van Boom. 

Mede-organisatoren Joeri Claes en Maxime Van Dyck rollen de ‘loper’ uit voor het Ubuntu Festival in het park van Boom. © Bart Roggeman

Ubuntu Festival is er klaar voor

Boom -

De organisatoren van Ubuntu Festival in het park van Boom, het familiefestival bij uitstek, zijn er klaar voor om iedereen nog eens de ‘good old days’ te laten beleven. Met veel muziek, maar ook een compleet animatiedorp, wereldkeuken en wereldmarkt. Met Parkfeeërieën wacht ’s avonds ook een lichtspektakel.

Op zaterdag 11 en zondag 12 september verandert een deel van het park van Boom, naast Bar Hasart, in een festivalweide. “Als familiefestival ligt de focus niet alleen op muziek. We bouwen er een compleet animatiedorp uit met onder meer een échte bouwspeelplaats voor kinderen met échte werktuigen en allerlei leuke workshops en demo’s voor groot en klein”, vertelt mede-organisator Maxime Van Dijck.

Ubuntu Festival is een familiefestival bij uitstek met tal van animatie voor groot en klein.

Ubuntu Festival is een familiefestival bij uitstek met tal van animatie voor groot en klein. © Ubuntu Festival

“Op zaterdag zijn het vooral lokale verenigingen die zich voorstellen, op zondag zijn ook grote NGO’s als 11.11.11 en Unicef aanwezig met workshops die telkens gelinkt zijn aan een van de SDG’s, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Want ten slotte zijn we nog steeds een festival dat duurzaamheid in de kijker wil stellen. Door op een leuke manier die achterliggende boodschap mee te geven. Er zijn bijvoorbeeld De Bomeniers die een staaltje geven van bouwen met hout en Celebrating Cracks die met gebroken porselein nieuwe creaties maken.”

Muzikale luik

“Uiteraard is er ook de muziek. De zaterdag ligt de nadruk op pure ambiance met een aantal coverbands en dj’s en ook kinderdisco. Zondag hebben we dit jaar zelfs twee podia met onder meer onze headliners Absynthe Minded, Ertebrekers en Mooneye. Ook de Rupelsoldaten zijn van de partij.”

Een gezellige sfeer met animatie en muziek.

Een gezellige sfeer met animatie en muziek. © Ubuntu Festival

Tussen al die muziek en animatie door kan je op een apart horecaplein op ontdekking gaan in de wereldkeuken aan de verschillende foodtrucks die er staan opgesteld en op de wereldmarkt.

Parkfeeërieën

Dit jaar stelt de organisatie met Parkfeeërieën nog een extra zijproject voor dat zich afspeelt aan de Franse Vijvers. “Naar aanleiding van de restauratie van de vijvers willen we die eens extra in de kijker zetten”, zegt Maxime Van Dijck. “Daarvoor hebben we het Franse gezelschap Porté par le Vent uitgenodigd. Zij laten grote lichtgevende heliumdieren boven de vijvers zweven. Op zaterdag zijn er ook optredens van het Boomse mannenkoor Il Cuore en The Maries. Dit wordt ook gekoppeld aan Open Monumentendag met architectuurwandelingen zondag overdag. Het is mogelijk dat die Parkfeeërieën de volgende jaren een vervolg krijgen.”

De lichtgevende heliumdieren van Porté par le Vent.

De lichtgevende heliumdieren van Porté par le Vent. © AP

Covid Safe Ticket

Zoals eerder aangekondigd wordt het festival, dat op 5.000 bezoekers mikt, georganiseerd via de regeling van het Covid Safe Ticket. Omdat er nog jongeren zijn die niet tijdig gevaccineerd geraken, zorgt de organisatie voor een testdorp voor 5 euro extra. Een ticket voor het festival zondag kost 9 euro. Zaterdag is gratis, maar er moet wel vooraf worden geregistreerd. Voor de Parkfeeërieën is er vrije toegang.

Bart Roggeman

www.ubuntufestival.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio