De sloop van de garage Mertens is gestartRR

De sloop van de garage Mertens is gestartRR

Garage maakt plaats voor nieuwbouwproject

Olen -

Op de Oevelseweg in Onze-Lieve-Vrouw Olen wordt de voormalige VW-garage Mertens afgebroken. Na de sloop van de autogarage wordt meteen begonnen met de bouw van 26 appartementen en negen woningen. “Dankzij een vlotte voorverkoop zit alles op schema”, zegt Thomas Van Hemelen van Elements Development.

Marc Peeters

De inrichting van de oude gebouwen van Mertens werd eerder al verwijderd. “En nu kunnen we uitkijken en aftellen naar de oplevering van dit project dat we Basalt hebben genoemd”, verklapt Van Hemelen. “Een mooi project door de ligging, vlak bij de dorpskern.”

Sinds de bekendmaking van de plannen is ondertussen al 45% verkocht. Bij Heylen Vastgoed, verantwoordelijk voor de verkoop, verwacht men dat de verdere verkoop een vlucht zal nemen dankzij de vlotte vooruitgang van de werken.

“We merkten al veel enthousiasme bij de lancering in januari, die zal nog toenemen nu mensen in het straatbeeld zicht krijgen op de realisatie van dit project”, zegt Debbie Heylen van de nieuwbouwafdeling van Heylen Vastgoed. “Het project komt deels in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw, een voordeel dat zeker heeft meegespeeld in de vlotte verkoop. Geïnteresseerden wachten best niet te lang meer om een kijkje te komen nemen. Van de woningen zijn er bijvoorbeeld nog slechts drie beschikbaar.”

Voor de geïnteresseerden wordt op zaterdag 18 september nog een open dag georganiseerd. Wie wil langskomen, neemt best op voorhand contact op met de makelaar om een concrete afspraak te maken.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio