© Walter Saenen

Massa geniet van klassiek in Park Sorghvliedt

Hoboken -

Vrijdagavond heeft het concert Ten Zuiden van ’t Zuid Park Sorghvliedt gevuld met klassieke muziek. Alle 1200 tickets waren de deur uit, het weer zat mee en het werd een feest.

Het was de vijfde editie tweejaarlijkse concert, die met een jaar uitstel kon plaatsvinden. De nieuwigheid deze keer was het podium: dat bestond uit doorzichtige plastieken zeilen. Zo waren de muzikanten beschermd tegen het weer en konden de toeschouwers het Hobokense districtshuis Kasteel Sorghvliedt zien. Het rococokasteel uit 1750 vormde zo een mooi decor.

En muzikaal waren er ook enkele hoogtepunten. Ten eerste verbaasde de jonge solovioliste Dunja Kalamir (16) uit Belgrado iedereen met haar kunnen. En omdat de nieuwjaarsconcerten niet doorgegaan zijn, werd de daarvoor typische Radetsky Mars nu maar gespeeld. Het kamerkoor Casco Phil verzorgde het concert en ook Stef Kamil Carlens maakte zijn opwachting.

Presentator Kurt Van Eeghem zong ook zelf: ‘Always Look on the Bright Side of Life’, gepast in deze coronatijden. En alle aanwezigen zongen mee. Daarna sloot de avond af met een gezamenlijk zingen van ‘De Lichtjes van de Schelde’.


 

 © Walter Saenen


 

 © Walter Saenen


 

 © Walter Saenen

  (anro)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio