De vrijwilligers van Rupelstreek Helpt kondigen hun benefiet ‘Een Hart voor Wallonië’ aan op de braderie in Boom. 

De vrijwilligers van Rupelstreek Helpt kondigen hun benefiet ‘Een Hart voor Wallonië’ aan op de braderie in Boom. © Joris Herregods

Rupelstreek toont Hart voor Wallonië met grote benefiet: “voor de heropbouw”

Boom, Rupelstreek -

Rupelstreek Helpt, een groep vrijwilligers die onmiddellijk na de waterramp in Wallonië in actie schoot, gaat onverdroten voort met hulp bieden. In oktober zetten ze in Boom een grote benefiet met artiestenparade op poten. “Want nu komt de heropbouw en daar gaan veel financiële middelen voor nodig zijn”, zegt Danny Van Rompaey, voorzitter van de vzw.

Onmiddellijk na de overstromingen in het zuiden van ons land namen ondernemers Danny Van Rompaey en Dirk Vaes uit Boom het voortouw om een gecoördineerde hulpactie op poten te zetten. Al gauw verzamelden ze een groep vrijwilligers rond zich en sloten zich enkele verenigingen en organisaties zich hierbij aan. Ook Caro Deckers uit Niel, die aanvankelijk zelf vanuit Niel een actie op poten zette, heeft intussen haar wagentje bij Rupelstreek Helpt aangepikt.

Intussen zijn ze al tientallen keren over een weer gereden om in de vallei van de Vesder, waaronder Verviers, Chaudfontaine en Trooz, hulp te gaan bieden. Naast konvooien met hulpgoederen trokken teams ook naar daar om huizen op te ruimen, schoon te maken en te strippen.

“Dat was de eerste fase, nu komt de volgende fase er aan: de (her)opbouw”, zegt de voorzitter. “Daar gaan veel centen voor nodig zijn. Destijds werd er voor Haïti een grote, nationale benefietactie met uitzending op televisie op poten gezet. Maar nu horen we daar niks over. Daarom hebben wij besloten zelf zo’n benefiet op poten te zetten.”

“Op amper twee uur tijd hadden we al vijf artiesten die gratis en belangeloos willen komen optreden, na twee dagen was onze affiche met elf artiesten en kinderanimatie al compleet. Op korte tijd hebben we een volledig programma in mekaar gebokst.”

De benefiet ‘Een Hart voor Wallonië’ staat gepland op zondag 24 oktober in eventlocatie Den Oven in Boom. Op de affiche staan onder meer Luc Steeno, Jo Vally, Danny Fabry en polonaisekoning en Bomenaar Steve Tielens. “We gaan om 9.30u van start met kinderanimatie waarvoor vzw Kaaimannen met circus Kummelé zorgt. Om 11u gaan de deuren open, vanaf 13.30u start de show tot 21u. We hebben ook een VIP-luik met menu.”

Met de limousine

“Een van onze sponsors die in Niel een limousineservice heeft, biedt ook twee super deluxe-arrangementen voor acht personen aan om in stijl met de limousine naar het evenement te komen. Die twee arrangementen worden via onze website/Facebook geveild en gaan naar de hoogste bieders.”

“Met de opbrengst is het niet de bedoeling dat we zomaar een cheque gaan afgeven maar concrete projecten met een openbaar, sociaal karakter gaan ondersteunen”, geeft de voorzitter aan.”

Hulpgoederen

“Voor deze organisatie gaan we nog heel wat helpende handen nodig hebben, dus ook vrijwilligers zijn meer dan welkom. Zij kunnen zich registreren via de website. Ook hulpgoederen zijn trouwens nog steeds welkom, want na een tijdje heeft dat de neiging stil te vallen. Op onze website vind je steeds een up-to-date lijst met spullen die nog nodig zijn”, geeft Danny Van Rompaey aan.

Rupelstreek Helpt staat zaterdag 4 september op de braderie in Boom in de Hoogstraat met een standje om de benefiet bekend te maken. Tickets zijn daar verkrijgbaar. Volgende week wordt de online-ticketverkoop opgestart.

Bart Roggeman

www.rupelstreekhelpt.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio