©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bezoekende supporters vanaf volgende speeldag terug toegelaten in Belgische voetbalstadions

Goed nieuws voor de Belgische voetbalsupporter: vanaf vrijdag 10 september zijn de fans van de bezoekende clubs in 1A en 1B weer welkom in de stadions. Dat is al van maart 2020, het begin van de coronapandemie, geleden.

tsfn

De Pro League, de verzameling van de Belgische profclubs deelde het nieuws vrijdag mee. “Dankzij de grote inzet van onze clubs en hun supporters hebben we de afgelopen weken opnieuw een optimale voetbalbeleving kunnen bieden. 552 dagen nadat de laatste wedstrijd met uitfans in onze profcompetities werd gespeeld, kunnen we daardoor vanaf 10 september opnieuw bezoekende fans verwelkomen in onze stadions.”

Er hangen wel enkele voorwaarden aan vast: er geldt voor alle wedstrijden een verplichte combiregeling voor de uitsupporters. Dit betekent dat ze zich enkel naar het stadion kunnen verplaatsen via een erkende supportersclub en bus. Logischerwijs is een Covid Safe Ticket vereist, zoals dat voor de paar afgelopen speeldagen ook al was voor het aanwezige thuispubliek.

Ook belangrijk: wedstrijden kunnen enkel met bezoekende supporters georganiseerd worden na goedkeuring van de lokale autoriteiten. Dit in het belang van de orde en veiligheid.

Als alles goed gaat mogen de supporters van KV Oostende (naar Club Brugge) en die van Moeskroen (naar Deinze) op 10 september zich als eerste opmaken voor een verplaatsing. Op zaterdag 11 september mogen de Antwerp-fans de lange trip naar het verre Eupen aanvatten en op zondag 12 september kunnen de KV Mechelen-fans de bus op richting Brussel voor de topper tegen Anderlecht. De supporters van Beerschot, dat maandag 13 september STVV ontvangt op het Kiel, moeten wachten tot zaterdag 18 september. Dan trekken de Mannekes naar de kust om het op te nemen tegen KV Oostende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL