De gasten en de assistenten van ’t Ateljee zijn klaar om de kinderen langs het belevingspad te begeleiden. 

De gasten en de assistenten van ’t Ateljee zijn klaar om de kinderen langs het belevingspad te begeleiden. © Filip Spoelders

’t Ateljee nodigt kinderen uit voor een belevingspad

Boechout -

De gasten en assistenten van dagcentrum ’t Ateljee uit Boechout hebben de afgelopen maanden werk gemaakt van een belevingspad. Ze laten de kleuters en kinderen van het eerste en tweede leerjaar onderdompelen in hun kabouterwereld.

Filip Spoelders

’t Ateljee is een onderdeel van De Ark - Gemeenschap Antwerpen. Het organiseert ateliers voor een veertigtal personen met een mentale beperking. Om naar iets toe te werken na corona besloten ze om een belevingspad te maken in hun charmant parkje.

“Tijdens corona moesten onze gasten steeds in hun bubbels blijven. Omdat deze periode lang duurde, wilden we iets doen om naartoe te werken. Toen ik op een dag door ons parkje wandelde, kreeg ik het idee om een blotevoetenpad te maken. Dankzij subsidies konden we het opzet groter opvatten. We creëerden een belevingspad die alle zintuigen van de kinderen zal prikkelen”, vertelt Emily Van Loon, assistent bij ’t Ateljee.

Alle gasten hielpen mee om het pad rond het thema Kabouters aan te kleden. “Het parcours loopt door de struiken, het blotevoetenpad is aanwezig en we hebben een schoenenlift gemaakt. Ook onze vaste vrijwilligers hebben met plezier geholpen.”

Scholen en kinderen

Het pad zal voor iedereen toegankelijk zijn. “We mikken op kleuters en kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Hiervoor hebben we scholen in de buurt aangeschreven en verschillende hebben reeds toegezegd. Kinderen kunnen met hun ouders of grootouders op woensdagnamiddagen een moment reserveren. Met deze activiteit willen we ons aan de omgeving tonen zodat ze ons leren kennen”, geeft Emily aan.

Het belevingspad naast ’t Ateljee aan de Appelkantstraat opent op maandag 6 september en loopt tot 8 oktober. Scholen en ouders kunnen reserveren op het nummer 03/455.14.29.