De act van de dansende betonmolens belooft spectaculair te worden. 

De act van de dansende betonmolens belooft spectaculair te worden. © RR

FortBom ontvangt internationale acts

Mortsel -

Het familiefestival FortBom van lokaal bestuur Mortsel en Theater FroeFroe is zondag aan zijn elfde editie toe. Het Fort 4 ontvangt een mix van openluchttheater, circus, workshops, muziek en acrobatie.

Tientallen theatergezelschappen brengen in de groene long van het fortdomein een voorsmaakje van wat ze de volgende maanden zullen tonen. Dit keer kleurt FortBom zelfs internationaal met verschillende artiesten uit Nederland en het Franse gezelschap Intrepidos. Deze groep brengt spectaculaire acrobatie naar Mortsel.

Schepen voor Vrije Tijd, Ilse Lacante (N-VA), is blij dat ze het festival opnieuw mag aankondigen. “Met het nazomerse zonnetje dat voorspeld wordt en de grote ‘goesting’ om opnieuw van wat cultuur te genieten, na de coronastilstand van vorig jaar, kijken we extra uit naar dit bijzondere en succesvolle festival.”

De voorstellingen en attracties zijn geschikt voor alle leeftijden. De meeste gaan buiten door. Enkele activiteiten vinden binnen plaats. Buiten moeten de bezoekers geen mondmasker dragen tenzij het druk wordt. Binnen moeten de mondmaskers op tot je op je stoel zit. FortBom gaat zondag door van 12 tot 18 uur. Het volledige programma staat op www.fortbom.be. (fisp)