Een deel van de teruggevonden spullen in december 2019. 

Een deel van de teruggevonden spullen in december 2019. © FGP Antwerpen

Bulgaarse bende die in februari nog veroordeeld werd opnieuw aangehouden voor heling

Drie Bulgaren die in februari van dit jaar nog veroordeeld werden voor de heling van duizenden gestolen werktuigen en gereedschap zijn opnieuw aangehouden. Ze zouden zich opnieuw bezighouden met dezelfde criminele feiten.

Eind december 2019 pakte de federale gerechtelijke politie (fgp) in Antwerpen vijf Bulgaren op in een onderzoek naar heling. Ze maakten deel uit van een bende die zich bezighield met het op- en verkopen van duizenden stuks gestolen gereedschap. De speurders konden minstens twintig diefstallen verspreid over het land aan de bende linken. In februari van dit jaar werden de verdachten veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf, maar tegen dat vonnis werd toen beroep aangetekend.

Toen de fgp opnieuw informatie kreeg over heling, opende het Antwerps parket een nieuw gerechtelijk onderzoek. “Dat leidde deze week tot een zestal huiszoekingen in onder meer Antwerpen, Hoboken en Merksem. Daarbij werd een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap, een verhuislift en tientallen leeggemaakte gereedschapskoffers teruggevonden”, vertelt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

Drie mannen van 28, 45 en 50 jaar oud werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste hen aan te houden voor heling en criminele organisatie. “De raadkamer heeft vandaag twee aanhoudingen bevestigd, de behandeling voor een verdachte is met een week uitgesteld”, aldus Aerts nog.

 jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio