© Guy Delforge

Temsebrug weer drie nachten gesloten door werken

Bornem / Temse -

Vanaf 16 september wordt de Temsebrug (Bornem-Temse) drie nachten voor het verkeer gesloten. De Vlaamse Waterweg moderniseert de elektromechanica van de twee bruggen over de Schelde om de bruggen de volgende decennia vlot te kunnen bedienen.

Guy Delforge

“Voor de modernisering van de Scheldebruggen werken we nauw samen met Infrabel”, zegt Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg. “Begin dit jaar startten de voorbereidende werken voor de nieuwe sturing en bekabeling van zowel de spoorbrug als de baanbruggen tussen Temse en Bornem. In de lente van 2022 moet alle elektromechanica aan de drie bruggen vernieuwd zijn. De werken aan de spoorbrug zijn bijna klaar. Het treinverkeer werd op 1 september hervat, maar zal de komende weekends weer even onderbroken zijn voor afronding van de werken. Midden september beginnen de werken aan de baanbruggen. We doen dat brug per brug om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken.”

De oude brug

De oude brug (Bornem-Temse) wordt als eerste afgesloten. Dat gebeurt in de nacht van 16 op 17 september, van 20 op 21 september en van 21 op 22 september, telkens van 21 uur tot 6 uur. “Tijdens deze drie nachten wordt het verkeer in beide rijrichtingen omgeleid over de nieuwe Scheldebrug Temse-Bornem. Overdag gebeuren enkele korte brugopeningen voor testen, is de oude brug open voor autoverkeer”, zegt Stinissen. “Bovendien zal op 14 en 15 september van 7.30 tot 16.30 u op de oude Scheldebrug lokaal maar één rijstrook beschikbaar zijn voor het wegverkeer omwille van kleine werkzaamheden.”

De nieuwe Scheldebrug (Temse-Bornem) zal van 30 september om 21u tot 3 oktober om 6u toegankelijk zijn voor zowel het autoverkeer Temse-Bornem als fietsers en voetgangers. Al het verkeer moet dan over de oude Temsebrug.

Testperiode in het najaar

Na de afwerking van beide baanbruggen, volgt nog een grondige testperiode voor het volledige bruggencomplex. “Ook deze tests zullen vooral ’s nachts plaatsvinden, zodat de brugopeningen overdag kunnen beperken tot een minimum, buiten de spitsuren en tussen het treinverkeer door. Er worden dan geen bruggen afgesloten en het verkeer wordt dan niet omgeleid”, zegt Stinissen. Deze elektromechanicatests staan voorlopig ingepland vanaf midden oktober.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio