© ATV

Olympiërs op bezoek in basisschool Kleine Stan: “Hen nog het volkslied geleerd”

Wilrijk, Berchem -

In de basisschool Kleine Stan op de grens van Wilrijk met Berchem zijn vrijdagochtend drie prenten onthuld met daarop olympische helden, als inspiratie voor de leerlingen. Hockeyspeler Loïck Luypaert en basketster Antonia Delaere omdat ze ex-leerlingen zijn, en hockeycoach Shane McLeod omdat zijn zoontje er op school zit. De twee hockeyers kwamen vrijdag ter plaatse om zich te laten zien aan de joelende kindermassa.

Alle klassen hadden zich voor het hoge bezoek verzameld op de speelplaats. Iedereen uitgedost in Belgische sporttenues, met tricolore vlaggen, nagemaakte kartonnen medailles, hockeysticks en andere kleurrijke kleedsels. Met grote belangstelling keken ze naar de gouden medaille om de nek van Red Lionsspeler Loïck Luypaert. “Ja, er zit echt goud in, heb ik gehoord”, vertelde hij de kinderen. “Maar hij is ook een beetje van oude gsm’s gemaakt.”

Olympische kampioenen Loïck Luypaert en Shane McLeod toonden de leerlingen een eerste keer de prenten waar ze zelf als getekend figuur op afgebeeld zijn. Die zullen een permanente plaats krijgen op de speelplaats. De school maakt dus gebruik van de olympische connectie om de leerlingen te inspireren tot grootse daden. Na de onthulling bestormden de enthousiaste leerlingen de twee hockeyers om een handtekening te krijgen, sommigen boden zelfs hun T-shirt aan als canvas bij gebrek aan alternatief. Het duurde een hele poos voor ze weer rustig naar de klas gingen.

De hockeyspeler en -coach delen handtekeningen uit.

De hockeyspeler en -coach delen handtekeningen uit. © Jan Van der Perre

“Heel leuk om hier terug te zijn. Het is fijn iets terug te kunnen geven aan mijn oude school. En kinderen inspireren is een deeltje van wat we doen”, vertelt Luypaert. En Shane McLeod voegt daaraan toe: “Ik zie veel potentiële Red Lions.” Daarna moesten ze haastig door om elders gehuldigd te worden.

Antonia Delaere legde met het nationale basketteam ook een mooi parcours af op de Olympische Spelen. Zij staat op de derde prent afgebeeld. Ze kon er helaas niet bij zijn door een tornooi. Ze stuurde de leerlingen wel een videoboodschap.

Tussen de juichende kinderen stond ook juf Kristel Bracke (54) te glunderen. Zij heeft nog les gegeven aan zowel Loïck Luypaert als Antonia Delaere en heeft een klasfoto bij waar kleine Loïck op staat. “Het waren brave kinderen, want ik kan niet veel stoute herinneringen bovenhalen”, vertelt ze. En ze heeft een niet onbelangrijke bijdrage geleverd aan het olympische avontuur van de twee. “Ik heb hen niet leren sporten, maar ze hebben bij mij in het vierde leerjaar wel het Belgische volkslied geleerd.”

Een deel van de massa.

Een deel van de massa. © Jan Van der Perre

Juf Kristel Bracke heeft nog een oude klasfoto met de kleine Loïck Luypaert.

Juf Kristel Bracke heeft nog een oude klasfoto met de kleine Loïck Luypaert. © Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

 (anro)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio