Gene Thomas is een van de topnamen op de affiche. 

Gene Thomas is een van de topnamen op de affiche. ©  BELGAIMAGE

Kinderen boven op jaarmarktfeesten

Broechem -

Na een jaartje overslaan staat het weekend van 11 en 12 september in Broechem weer in het teken van de 57ste jaarmarktfeesten.

Kristin Matthyssen

Zaterdag 11 september is het de vijfde kinderrommelmarkt. In de namiddag opent de Broechemse Ilse Melis met Yune de optredens. Nadien mag zangeres Lindsay zorgen voor sfeervolle muziek. “Als de kinderrommelmarkt op zijn einde is, zorgen we voor een groot feest met de KetnetBand. Zij bestonden vorig jaar 20 jaar, maar hebben ook niet veel kunnen optreden toen” vertelt Tom. “Tijdens een optreden geven er telkens drie van de leden het beste van zichzelf op het podium. Wie van deze zes komt er naar Broechem? Dat is nog een groot geheim! Wat ze wel meebrengen is dé band van Ketnet.”

“Als afsluiter van zaterdag mag Gene Thomas zijn hits brengen van onder meer ‘Liefde voor Muziek’. We zijn voor deze editie in oktober 2019 al in actie geschoten en hebben zo enkele topartiesten op de kop kunnen tikken. Dankzij de massale steun van onze sponsors hebben we ons artiestenbudget ook kunnen optrekken voor een feesteditie van ons 5-jarig bestaan van de kinderrommelmarkt,” zegt Tom De Noël van het jaarmarktcomité.

Er zijn al meer dan 800 tickets voor de kinderrommelmarkt en optredens de deur uit. “We raden aan om vooraf te registreren. In ruil voor een ‘ticket’ krijgt men 6 drankbonnen, hiermee kan je minstens 3 consumpties nuttigen, dus de inkom is eigenlijk gratis.”

Zondag 12 september kan iedereen afzakken naar de 57ste jaarmarkt. Een mondmasker zal niet verplicht zijn op de jaarmarkt, maar de organisatie rekent op het gezond verstand van de bezoeker.

Op zaterdag en zondag organiseren de Gildenboys traditiegetrouw ook hun mosselkermis in het Gildenhuis. Reserveren is niet nodig. Op zondag als de jaarmarkt opkraamt is het tijd voor de retrokoers met nadien een openluchtfuif. De organisatie hiervoor is in handen van de Broechemse Boerenbond.

Ook maandag 13 september is het nog kermis in Broechem.

Alle praktische info op www.jaarmarktbroechem.be.