©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Remco Evenepoel geeft dan toch op in de Benelux Tour, maar wat met het EK?

Geen Remco Evenepoel aan de start van de vijfde etappe in de Benelux Tour. Onze landgenoot kreeg afgelopen nacht opnieuw last van maagklachten en geeft er nu dan toch de brui aan.

Vincent Van Genechten

“Nadat zijn toestand de voorbije dagen verbeterde, kreeg Remco opnieuw last van zijn maag”, aldus Deceuninck - Quick-Step. “Daarna is beslist dat hij vandaag niet meer zal starten in de Benelux Tour. De teamartsen volgen zijn situatie de komende dagen van dichtbij op.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Evenepoel leek de voorbije maand helemaal terug met eindwinst in de Ronde van Denemarken en solozeges in de Druivenkoers en Brussels Cycling Classic. De Benelux Tour begon echter in mineur voor Evenepoel wanneer hij in de eerste rit af te rekenen kreeg met een defect voorwiel en zo een pak tijd verloor. In aanloop naar de individuele tijdrit werd hij ziek en moest hij na de race tegen de klok tevreden zijn met een 18e plaats op 39 seconden van de winnaar.

De voorbije dagen leek er weinig aan de hand en wilde Evenepoel komend weekend gaan voor een ritzege, plus kopman Kasper Asgreen aan eindwinst helpen. Maar zover komt het dus niet.

Evenepoel staat gepland voor het Europees kampioenschap in het Italiaanse Trentino. Daarna wil hij graag de selectie halen voor het WK in Leuven en ook nog de Ronde van Lombardije betwisten, de koers waarin hij vorig jaar ten val kwam.

“Evenepoel moet rusten, veel rusten en herstellen”

“Remco verder laten rijden had geen enkele zin meer. In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg hij er nog eens buikloop bovenop. Dat was het signaal om de stekker er helemaal uit te trekken. Het is zinloos een renner die al niet te veel krachten heeft nog verder te laten rijden”, meldt teamdokter Yvan Vanmol. “De laatste dagen en weken zijn al heel zwaar geweest voor Remco. Wij gaan hem nu niet helemaal ‘in een knoop laten leggen’. Het enige wat hij nu moet doen, is zo spoedig mogelijk uitzieken. Rusten, veel rusten, en herstellen is aan de orde.”

 

 ©  BELGA

Of Evenepoels deelname aan het Europees kampioenschap (8-12 september) nu in gevaar komt, is volgens Vanmol “moeilijk te voorspellen”.

“Wij gaan het van dag tot dag evalueren en bekijken en herbekijken. We moeten hem de tijd geven om te herstellen en dat kon enkel door Remco uit koers te nemen. Bovendien kondigde de laatste twee ritten in deze Benelux Tour zich aan als bijzonder zwaar en lastig.”

LEES OOK: Belgische zegekoning Tim Merlier hoopt toch nog op WK: “Bondscoach nog niet gehoord”