© BELGA

Gedeelde schuld op het Kiel: bestuursvergadering zorgde niet voor aardverschuiving

De bestuursvergadering van woensdagavond heeft bij Beerschot niet voor een aard­verschuiving gezorgd. Ondervoorzitter Walter Damen noemde de bijeenkomst “een van de ­belangrijkste van het jaar”.

Dat bleek ook door de aanwezigheid van de volledige operational board (Francis Vrancken, Walter Damen, Luc Neefs, Jan Van ­Winckel, Gunther Dieltjens en Manisha Thakker), aangevuld met algemeen directeur Frederic Van den Steen, technisch ­manager Sander Van Praet en jeugdmanager Davy De Smedt. De vergadering begon woensdag om 17.00u, maar liep uit tot laat in de avond. Zoals eerder aan­gekondigd blijft trainer Peter Maes - ondanks de 1 op 18 - ­gewoon op post. Uiteraard zijn er binnen het bestuur links en rechts wat vragen, maar op het Kiel willen ze voorlopig de rust bewaren.

“We kijken niet alleen naar de wedstrijd tegen STVV, we proberen ook al verder te kijken”, zei voorzitter Francis Vrancken. “Do or die tegen STVV? Nee, zo willen we het niet meteen stellen.”

Geen extra (transfervrije) spelers

Bij het bestuur steken ze ook de hand in eigen boezem. Ze beseffen dat het transferbeleid van de afgelopen maanden niet ­perfect was. “Misschien hadden we daar iets beter kunnen anticiperen”, geeft Vrancken toe. “Over de transfers van de laatste dagen zijn we wel tevreden. Maandagavond lagen er om 23.00u nog zes ­dossiers op tafel, en we hebben onze twee belangrijkste targets ­binnengehaald.” Extra transfervrije spelers zijn voorlopig geen prioriteit. Gedeelde schuld dus op het Kiel? Zo ziet het er een beetje naar uit. Afwachten of die ­houding dezelfde blijft als er op maandag 13 september tegen STVV verloren wordt.

MEER OVER K. Beerschot V.A.