©  AFP

Turnhoutse Greet Minnen blijft verbazen op US Open: “Bizar, als lucky loser”

Greet Minnen (WTA 104) stoot door naar derde ronde van de US Open na 6-4, 6-4 zege tegen de Russin Liudmila Samsonova (WTA 52). Het is voor het eerst in haar carrière dat de 24-jarige tennisster zo ver geraakt. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de winnares van 2019, Bianca Andreescu.

vvaBron: BELGA

Minnen, opgevist als lucky loser, haalde het in de tweede ronde in twee sets van de Russin Liudmila Samsonova (WTA 52): 6-4 en 6-4 na 1 uur en 29 minuten. De Kempense speelde voor de derde keer tegen Samsonova, ook de vorige twee duels won ze.

In de eerste set ging Minnen meteen door de service van haar opponente. Dat volstond om de eerste set met 6-4 te winnen. Minnen en Samsonova stonden in het begin van de tweede set elk een breakpunt toe. Maar bij 4-4 moest de Russin haar opslagspel opnieuw inleveren, waarna Minnen de wedstrijd uitserveerde.

 

 ©  BELGA

Minnen staat voor de tweede keer op de hoofdtabel van de US Open. Vorig jaar strandde ze in de eerste ronde.

“Ik denk dat ik een heel goede wedstrijd heb gespeeld”, zei ze na haar overwinning. “Ik ben heel tevreden met de manier waarop ik serveerde. Ik denk dat ik een hoog percentage eerste ballen heb gehaald (65%, nvdr.), wat erg belangrijk was om haar onder druk te zetten. Ik hoorde pas maandagochtend dat ik de lucky loser was na het forfait van Ostapenko. Ik deelde het nieuws meteen met mijn partner (Alison Van Uytvanck, nvdr.) en ik was erg blij met deze kans. Ik had een moeilijke eerste ronde tegen Podoroska, maar alles was bonus. Ik kon vrij spelen, omdat ik niets te verliezen had. Het is raar dat dit als lucky loser gebeurt, maar ik heb mijn kans gegrepen.”

Minnen staat in de derde ronde van de US Open voor een zware opdracht. De 24-jarige ‘lucky loser’, opgevist uit de kwalificaties, moet het opnemen tegen de Canadese Bianca Andreescu, het nummer zeven van de wereld en laureate van het toernooi in 2019. Andreescu, het zesde reekshoofd, haalde het met twee keer 6-4 van de Amerikaanse Lauren Davis (WTA 98).

Andreescu 

Andreescu ©  AP

Minnen speelde nog nooit tegen de 21-jarige Andreescu. Die besloot vorig seizoen haar titel in New York niet te verdedigen omdat ze zich vanwege de coronapandemie niet klaar voelde om op haar beste niveau te spelen.

“Andreescu is een ongelooflijke speelster”, vervolgde Minnen. “Ze heeft de laatste tijd veel blessures gehad (vooral aan de linkerknie, nvdr.), maar ze is iemand die veel afwisseling in haar spel heeft. Dat is wat ik het meest aan haar bewonder. Als ik haar ontmoet, moet ik proberen mijn spel te spelen en agressief zijn. Als ik haar de rally laat domineren, kan het heel moeilijk worden.”

(belga)