Katrien Van Dessel in haar praktijk: “Wij kunnen instaan voor de nazorg, zodat de mensen niet altijd opnieuw naar de ziekenhuizen moeten.” 

Katrien Van Dessel in haar praktijk: “Wij kunnen instaan voor de nazorg, zodat de mensen niet altijd opnieuw naar de ziekenhuizen moeten.” © givl

Therapeute opent reïntegratiepraktijk RE-IN: “Goede aanvulling voor huisartsen”

Nijlen, Wiekevorst -

Katrien Van Dessel heeft in het centrum van Nijlen met RE-IN een reïntegratiepraktijk opgericht. De naar Wiekevorst verhuisde Kesselse therapeute wil mensen helpen die het na een ingrijpende gebeurtenis in hun leven moeilijk hebben.

Gino Van Looy

“Dit idee rijpt al heel lang bij mij”, begint Katrien haar verhaal. “Meer dan tien jaar geleden trof mij het verhaal van een 4-jarig kind dat door een hete kom soep zeer zwaar verbrand was. Nadat ze uit het ziekenhuis kwam, moest het meisje elke dag drie keer naar een ziekenhuis om verder te revalideren. Voor die ouders was dat bijna een onmogelijke opdracht. Dat zette me aan het denken: ‘dit moet toch op een andere manier mogelijk zijn’.”

Katrien heeft een verleden in het onderwijs, maar is ook al een tijdje aan de slag als therapeute. “Mijn man wist van mijn droom en toen we toevallig te weten kwamen dat er een groot pand vrij kwam in Nijlen, aarzelde hij niet en deed een bod. Dat was meteen raak en ik had geen keus meer, ik moest ervoor gaan. (lacht) Ik wist waar ik naartoe wou en belde alle mensen die zouden kunnen meewerken en de meesten stemden toe.”

Van vele markten thuis

Zo is er nu een team van een tiental personen om mensen weer op weg te helpen. “We hebben kines, verschillende therapeuten, voedingscoaches, acupuncturisten enzovoort en gaan dus heel breed. Mensen die herstellen van kanker, mensen die brandwonden opliepen, personen met een burn out zijn allemaal welkom. Zelf geef ik studiebegeleiding en assertiviteitstrainingen. We zijn van vele markten thuis en willen een schakel zijn tussen dokters en ziekenhuizen. We werken ook samen met de oncologie in de ziekenhuizen in Lier en Herentals. Wij kunnen dan instaan voor de nazorg, zodat de mensen niet altijd opnieuw naar de ziekenhuizen moeten.”

De droom van Katrien is dus werkelijkheid geworden. “We zijn net gestart, het is dus wel spannend. Maar ik denk dat we een goede aanvulling kunnen zijn voor de huisartsen, want ik hoor dat die sinds de corona-epidemie overstelpt worden.” (givl)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio