©  BELGA

Antwerp FC: Vines breekt sleutelbeen, Mbenza verhuurd en Balikwisha niet in actie bij België U21

Antwerp zal het een poos zonder Sam Vines moeten doen. De jonge Amerikaan brak zijn sleutelbeen op training. Michel-Ange Balikwisha zal niet in actie komen voor de Rode Duivels U21. De aanvaller van Antwerp FC loopt risico op een contractuurtje ter hoogte van de adductoren en haakt uit voorzorg af. Antwerp verloor donderdagnamiddag een vriendschappelijk duel van Jong AZ en heeft alsnog een oplossing gevonden voor aanvaller Guy Mbenza.

havg

Sam Vines heeft donderdag op training zijn sleutelbeen gebroken en zal een tijdlang aan de kant staan. De Amerikaan werd vandaag nog geopereerd. De 22-jarige linksachter kwam begin augustus over van Colorado en stond tegen OHL nog 90 minuten tussen de lijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mbenza verhuurd

Guy Mbenza (21) trekt alsnog naar Wydad Casablanca. De Marokkaanse topclub en recordkampioen bereikte een akkoord met Antwerp over een uitleenbeurt met aankoopoptie. Het is wel wachten tot de Congolese spits terugkeert van de nationale ploeg om de deal af te ronden. In Marokko is de mercato nog een weekje open. Mbenza kwam vorig jaar over van Cercle Brugge, maar brak niet door op de Bosuil en vertoefde al even in de B-kern.

 

 ©  BELGA

Probleempje bij Balikwisha

De Belgische nationale selectie U21 speelt vrijdag een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije en bondscoach Jacky Mathijssen kan dus geen beroep doen op Balikwisha. De volgende competitiewedstrijd van Antwerp (11 september op bezoek bij Eupen) is in principe wel haalbaar voor de zomeraanwinst van de Great Old. Balikwisha miste de seizoensstart al door een blessure aan de quadriceps.

Oefennederlaag

Antwerp gaf donderdagmiddag Jong AZ -het beloftenteam van AZ Alkmaar dat uitkomt in de tweede klasse- partij in een vriendschappelijk duel. De Nederlanders, getraind door Belg Maarten Martens, kwamen met 0-1 winnen na een penaltygoal van Bram Franken. Het stamnummer 1 speelde met een mix van spelers uit de A-kern en de beloften.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.