Johan en Lissa met hun kinderen Louis en Jules staan voor Parti Plaisir. 

Johan en Lissa met hun kinderen Louis en Jules staan voor Parti Plaisir. © RR

Koppel brengt Parti Plaisir op de markt: “Achter ieder kledingstuk zit letterlijk een verhaal”

Wilrijk -

Johan De Weerdt en Lissa Wauters uit Wilrijk hebben met Parti Plaisir een eigen kledinglijn opgericht. Ze bieden duurzame kledij aan met een ludieke, inspirerende en vooral zelf geschreven boodschap.

Filip Spoelders

Johan en Lissa hebben een vaste job, maar gaan graag op zoek naar creatieve uitdagingen. “Vooral ik wou met mijn passie voor teksten en woorden een creatief project opstarten. Ik schrijf bijvoorbeeld graag gedichten maar in een job als consultant kan je dit niet toepassen. Samen met Lissa ging ik op zoek naar een middel om mijn teksten naar voor te brengen”, schetst Johan.

Ze kwamen op het idee om sweaters, T-shirts en rompers op de markt te brengen. “Op de kledingstukken, die voor het hele gezin geschikt zijn, staan korte stukjes tekst uit mijn gedichten en verhalen. Het zijn eigen werken of ik baseer me op een quote die ik ergens oppik. Van Never change a winning team maakte ik bijvoorbeeld Never change a winning dream. Deze quote staat op de kleding terwijl ik er een stuk poëzie bij schreef.”

Louis en Lissa tonen trots hun boodschap.

Louis en Lissa tonen trots hun boodschap. © RR

Het verhaal of het gedicht achter het opschrift kunnen de klanten aanschaffen als ze dit willen. “Dit hebben we gedaan voor Moederdag. We hebben kledingstukken laten borduren met de tekst Mama op het strand. Johan schreef er een verhaal bij dat we hebben ingekaderd. Samen met een strandtas boden we het als pakket aan. We maken er werk van om de bestellingen op een leuke manier naar de klanten te sturen. Voor de kinderen hebben we een reeks onder de noemer Petit Flamand”, vult Lissa aan.

Fair wear

Naast de originele boodschap hechten Lissa en Johan belang aan duurzaamheid. “Onze kledij is zeer duurzaam, ook wel fair wear genoemd. We werken samen met een Belgische firma en de kleding is samengesteld uit biokatoen. Het papier waarop de poëzie is gedrukt, is gemaakt van gerecycleerd landbouwafval.”

De klanten mogen mooie pakketjes verwachten.

De klanten mogen mooie pakketjes verwachten. © RR

De naam maakt duidelijk waarom ze dit project begonnen. “Partie plezier staat in het Antwerps gelijk aan doen wat je graag doet. Wij doen dit om naast onze job extra plezier te beleven. Maar we dromen er toch van om ooit ons hoofdberoep van Parti Plaisir te maken”, kijken Johan en Lissa vooruit.

De collectie van Parti Plaisir is te ontdekken in de webshop en op Instagram waar Johan en Lissa geregeld vrijblijvend inspirerende teksten posten.

Johan zijn gedicht bij de kledinglijn ‘Mama op het strand’.

Johan zijn gedicht bij de kledinglijn ‘Mama op het strand’. © RR

De sweater bij het gedicht.

De sweater bij het gedicht. © RR

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio