CCO Ken Joris en CEO Guy Pasmans van Manuport Logistics. 

CCO Ken Joris en CEO Guy Pasmans van Manuport Logistics. ©  rr

Antwerpse logistieker neemt Turkse firma over

Antwerpen, Istanbul -

Manuport Logistics, een Antwerps logistiek bedrijf, heeft in Istanbul een Turkse concurrent overgenomen, met meer dan 100 medewerkers. Het gaat om de grootste overname ooit van de firma. “Het bedrijf sluit nauw aan bij onze activiteiten”, zegt CEO Guy Pasmans.

Mira Transport Services in Istanbul heeft kantoren en meer dan honderd medewerkers in Turkije en de Verenigde Staten. Het heeft ook een eigen magazijn van 15.000 vierkante meter. Manuport Logistics, dat transporten organiseert voor klanten en zijn hoofdzetel in de Vosseschijnstraat in de haven heeft, kocht het bedrijf over. Een overnameprijs werd niet vrijgegeven. Het bedrijf wordt herdoopt tot Manuport Logistics Turkije.

“De Med(de regio rond de Middellandse Zee, red.) is voor ons erg belangrijk”, zegt Pasmans. “Van de 300.000 TEU (een standaardmaat voor containers, red.) die we jaarlijks vervoeren, gaan er al zo’n 10.000 naar Turkije. Dat is al voldoende substantie om daar een eigen poot te hebben. Sowieso hebben ze er al gelijklopende expertise, met general cargo, maar ook woudproducten zoals papier, maar ook voeding en gekoeld vervoer.”

Het gaat om de grootste overname ooit voor Manuport Logistics, dat fors inzet op internationale groei. “In Antwerpen hebben we zo’n 250 medewerkers. In totaal gaan we wereldwijd nu naar zo’n zeshonderd medewerkers, met twintig kantoren in twaalf landen wereldwijd. Maar we zitten niet stil. Zo plannen we ook een kantoor in Nederland te openen. In 2022 staan nog een drietal projecten gepland.” (cm)

MEER OVER Haven Antwerpen