© rr

Man riskeert gevangenisstraf van vier jaar voor partnergeweld en verkrachting van vriendin

Nijlen -

Een 44-jarige man uit Nijlen moest zich voor de rechtbank in Mechelen verantwoorden voor herhaaldelijk partnergeweld en de verkrachting van zijn ex-vriendin. Er hangt hem een effectieve gevangenisstraf van vier jaar boven het hoofd. De man bekent een deel van de feiten, maar van verkrachting is volgens hem geen sprake.

Stijn Van de Sande

G.B. (44) uit Nijlen werd in het verleden al twee keer veroordeeld wegens partnergeweld en moest zich ook donderdag opnieuw komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank. “Op 9 december vorig jaar kreeg B. ruzie met zijn vriendin”, aldus het openbaar ministerie. “Het begon met duwen, roepen en tieren, maar toen zijn vriendin haar bazin opbelde zodat die de politie kon verwittigen, liep het helemaal uit de hand. Hij pakte haar bij de haren, sloeg haar en greep haar bij de keel.”

Het slachtoffer vertelde in de rechtbank hoe ze vreesde voor haar leven. Tijdens de weken daarna verbrak de beklaagde regelmatig het contactverbod en op 15 januari kwam het opnieuw tot een ruzie waarbij hij haar opnieuw bij de nek greep. Op 12 februari ging hij nog een stap verder. Wanneer hij bij zijn vriendin thuis wat spullen wilde ophalen, duwde B. haar op het bed, trok haar broek uit en verkrachtte haar. De 13-jarige zoon hoorde dat gebeuren, waarna die naar de telefoon van zijn mama belde en de beklaagde stopte.

Geen intentie om te doden

De man hangt nu een effectieve gevangenisstraf van vier jaar boven het hoofd voor poging tot doodslag en verkrachting. Het slachtoffer vroeg ook een schadevergoeding van 8.500 euro. Volgens de beklaagde en zijn advocate gebeurde de seks met wederzijdse toestemming en is er dus geen sprake van verkrachting. De raadsman vroeg ook de herkwalificatie naar opzettelijke slagen en verwondingen en stelde een straf met uitstel voor. Volgens haar had B. namelijk niet de intentie om zijn vriendin te doden.

De rechter spreekt een vonnis uit op 30 september. (svds)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio