Iris Geudens en Olivier Asselbergs van Bar Bogaere in Zandhoven. 

Iris Geudens en Olivier Asselbergs van Bar Bogaere in Zandhoven. © rr 

Bar Bogaere is ideale nazomerbar met zelfs een must-see-toilet

Zandhoven -

Van een slimme zomerbar gesproken! Net nu er eindelijk een beetje nazomerweer aankomt, opent aan de Bogaereweg in Zandhoven Bar Bogaere. Je kan er terecht voor hapjes en tapjes onder de pijnbomen in de tuin van een oude hoeve. En zelfs de toiletwagen is een aanrader.

Kristin Matthyssen

Food, drinks en fun, en dat elke dag van 11u tot 22u. Qua timing had Bar Bogaere zijn opening niet beter kunnen plannen, net nu de zon volop begint te schijnen. “Eigenlijk hebben we onze opening wat uitgesteld, omdat het zo’n kwakkelweer was”, vertelt Iris Geudens (27), die blaakt van de goesting om erin te vliegen. Zelf heeft ze een IT-bedrijf, maar Iris heeft ook al elf jaar horeca-ervaring. In restaurant Tante Yvonne op de Vlaamsekaai in Antwerpen, waar ze ook haar vriend Olivier Asselbergs (27) leerde kennen. Olivier zit in de financiële sector. “Hij steunt mij volledig met Bar Bogaere”, zegt Iris. “Voor mij is de horeca altijd een goeie uitlaatklep geweest. Ik heb dat sociaal contact nodig. Ik mis dat als ik de hele dag achter de computer zit.”

Iris en Olivier wonen in Antwerpen op het Zuid maar brachten de lockdown door bij Oliviers moeder Hilde Van Duysen in Zandhoven. Zij woont in de Bogaereweg, vlak over de hoeve waar nu Bar Bogaere is. Hilde is padelliefhebster en zocht een plek waar ze een padelclub kan beginnen. Zo belandde ze bij buurman Luc Rijmenants van het gelijknamig tuincentrum, die ook in de Bogaereweg woont en de hoeve onlangs heeft aangekocht. Ze had meteen de geknipte plaats gevonden.

De overdekte buitenbar met keuken onder de overkapping met pannendak. 

De overdekte buitenbar met keuken onder de overkapping met pannendak. ©  kma

“Het is de bedoeling dat hier later ook padelvelden komen. Van de gemeente hadden we al een vergunning gekregen, maar één buur is naar de provincie gestapt. We wachten nu verder af”, zegt Iris. “Voor deze pop-upbar hebben we wel een tijdelijke vergunning tot eind oktober en we zijn al bezig om nog een vaste vergunning te vragen voor de hoeve”, legt Iris uit. “Voor ons foodsharingconcept zitten we hier nu ideaal, met grote stretchtenten, gezellige lampjes, terrasverwarming en zelfs een zandstrandje met ligstoelen en een surfplank als decoratie.”

De hoeve met Bar Bogaere in de achtertuin. 

De hoeve met Bar Bogaere in de achtertuin. ©  kma

Wie zin heeft in een hapje of gewoon een flesje rosé met de vriendinnen wil kraken, kan in Bar Bogaere terecht. Maar ook gasten met een stevigere honger vinden hun gading op de kaart. “We kiezen heel bewust voor kwalitatieve producten, zoals stoofvlees en vidés van De Laet-Van Haver van de Butcher’s Store in Hove. Maar ook makkers die na het sporten een pintje of cocktail willen drinken, zijn zeker welkom.”

“We gingen voor de wc en kwamen met een pipowagen terug”, zegt Iris. 

“We gingen voor de wc en kwamen met een pipowagen terug”, zegt Iris. ©  kma

De buitenbar met keuken is gelegen in een open schuurtje met pannendak dat er precies speciaal voor gebouwd lijkt, maar er dus eigenlijk al decennia stond. Ook de 200 jaar oude olijfboom lijkt er al een eeuwigheid te staan maar komt net als de andere olijfbomen vers van ‘de Rijmenants’.

De sfeer ’s avonds. 

De sfeer ’s avonds. ©  rr

De sfeer ’s avonds. 

De sfeer ’s avonds. ©  rr

Bij een circus in De Schorre in Boom ging Iris de toiletwagen kopen. Vandaar dat binnen op de toiletdeuren nog ingelijste foto’s hangen van vroegere artiesten zoals twee albinozussen, een man zonder benen, een man zonder armen en een vrouw met elastische huid, die vroeger als freaks tentoongesteld werden in circussen. “We hebben die toiletwagen helemaal met hout bekleed, maar de binneninrichting vonden we wel origineel”, zegt Iris. “Eenmaal in Boom zagen we bij dat circus ook een prachtige turquoise pipowagen staan. We gingen dus voor een wc en kwamen met een pipowagen thuis. Die staat nu naast ons zandstrandje. Ik wil er nog wat kleurboeken voor kinderen inleggen.”

In de rand langs de ruime parking is een scharrelren met ganzen en kalkoenen. Reserveren is mogelijk, al heeft Bar Bogaere best een ruim terras.

www.barbogaere.be

Zelfs het toilet is een must-see.  

Zelfs het toilet is een must-see.  ©  rr

De beenloze man op een toiletdeur. 

De beenloze man op een toiletdeur. ©  kma

De albinozussen op een andere deur. 

De albinozussen op een andere deur. ©  rr

Iris en Olivier van Bar Bogaere. 

Iris en Olivier van Bar Bogaere. ©  rr

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio