Organisator Nic Keirsmaekers van Legacy Festival. 

Organisator Nic Keirsmaekers van Legacy Festival. © Tommy Maes

Legacy Festival maakt zich op voor twee dagen beats en plezier rond Zilvermeer

Mol -

Het Zilvermeer in Mol is dit weekend de place to be voor liefhebbers van de dancehits en de clubcultuur van de jaren negentig en tweeduizend. Verspreid over twee dagen verwacht Legacy Festival zestienduizend bezoekers.

Op provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol wordt er volop gewerkt om het strand om te vormen tot het festivalterrein van Legacy Festival. Het dance-evenement kon vorig jaar niet plaatsvinden door de coronacrisis, maar dit weekend staat Legacy Festival er weer.

“Voor het eerst is het een tweedaags festival”, vertelt organisator Nic Keirsmaekers. “Wel hebben we wegens de coronamaatregelen een beperkte capaciteit. Zo zijn er zaterdag maximaal tienduizend bezoekers en zondag zesduizend toegelaten. De ticketverkoop is bijzonder vlot verlopen. Zaterdag is volledig uitverkocht en voor zondag hebben we nog een aantal tickets over. Veel mensen kijken er naar uit om opnieuw een feestje te bouwen. En ook wij als organisatoren zijn blij dat er weer evenementen plaatsvinden. En met het mooie weer dat er zit aan te komen, wordt het een feestelijk weekend.”

Legacy Festival kijkt uit naar een feestelijk weekend.

Legacy Festival kijkt uit naar een feestelijk weekend. © Tommy Maes

Legacy Festival richt zich vooral op de dancemuziek van de jaren negentig en tweeduizend. Zo staan onder meer 2Unlimited, Pat Krimson, Sylver en Vengaboys op de affiche, maar ook andere illustere namen als Yves Deruyter, Push en Bonzai Allstars. “Zoals de naam al zegt, is Legacy een nalatenschap aan de hits en de clubcultuur van die periode”, zegt Nic Keirsmaekers. “Een groot deel van ons publiek groeide met die muziek op, maar daarnaast hebben we ook twintigers die de muziek van toen opnieuw ontdekken en ook heel hard appreciëren.”

Covid Save Ticket

Het festival vindt ook coronaveilig plaats. Zo werkt Legacy Festival met een Covid Save Ticket. Wie volledig gevaccineerd is, een herstelcertificaat heeft of een negatieve coronatest heeft afgenomen, mag binnen. Op het festival zelf worden geen coronatests afgenomen. Daarnaast is er een strenge controle op drugbezit.

“We willen weer op een gezellige manier feestvieren en drugs passen daar niet in”, zegt Keirsmaekers. “Wie met drugs wordt betrapt, krijgt niet alleen een administratieve boete, maar vliegt ook van het festivalterrein af. Op die manier schrikken we drugdealers af. Zondagavond stopt het festival ook vroeger en het laatste uur verlagen we de decibels. Op die manier willen we de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk beperken. We hebben een uitstekende samenwerking met de gemeente Mol en de provincie Antwerpen en dat we willen we zo houden.”

Legacy Festival vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 september vanaf 13u op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol.

 (Tommy Maes )

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio