Markt van Vremde begint met twintig kramen

Vremde -

De Boechoutse deelgemeente Vremde heeft voortaan een markt. Donderdag konden de marktkramers en hun klanten elkaar voor het eerst ontmoeten in de Boomkensstraat.

Filip Spoelders

Vanaf deze week is donderdag de marktdag van Vremde. Op de eerste dag heerste er meteen een gezellige drukte in het dorp. “We wonen op de grens van Vremde met Boechout en wilden toch eens een keer komen kijken. Het is geen grote markt maar alles wat je nodig hebt, is aanwezig. Het is een leuke uitstap in de voormiddag en straks gaan we hier nog iets drinken”, vertellen de vriendinnen Reinhild, Ludvine, Annemie en Tine.

Uitbreiden

Een markt met een breed aanbod wou het gemeentebestuur ook aanbieden. “We hebben een lange voorbereidingsperiode genomen. Onze medewerkers zijn op de markten van Lier en Mortsel gaan kijken. Ook hebben ze aan de marktkramers gevraagd wat ze nodig hebben. Op die manier biedt onze markt alles aan zoals fruit, groenten, vis, vlees, kledij.... We beginnen met zeventien vaste kramen en drie losse. Uitbreiden is nog steeds mogelijk”, zegt schepen voor Lokale Economie, Els Augustinus (PRO Boechout-Vremde).

 

 © Filip Spoelders

De marktkramers zien het wel goed komen met de nieuwe marktplaats. “Tot voor kort stond ik op donderdag op de markt van Meerhout. Maar die verplaatsing was te ver. Plots kwam het voorstel van een markt in Vremde en daar ben ik graag op ingegaan. Het initiatief moet natuurlijk groeien, maar alles is aanwezig en dan vinden de mensen hun weg naar de markt wel. Over de eerste uren ben ik alvast tevreden”, reageert Wilfried van Den Beulingspecialist.

De markt staat op donderdag van 7 tot 13 uur. De kruispunten van de Boomkensstraat met de Dorpsplaats en de Wommelgemsesteenweg blijven steeds open voor het verkeer.