Eddy Smits en leden van De Kaeck bij de expo van 2016. © JAA

Heemfeest gaat door: streekbieren, volksspelen en opening expo Wommelgemse Koppen

Wommelgem -

Eddy Smits en de rest van het bestuur van heemkundige kring De Kaeck zijn blij dat ze zondag 5 september eindelijk opnieuw een heemfeest kunnen organiseren in en rond het documentatiecentrum aan de Fort II-straat 1.

Om 12 uur wordt een lunch opgediend om de bijna lege kas van de vereniging te spijzen. Daarna kan er in de tuin een streekbier gedronken worden en kunnen de kinderen en volwassenen oude volksspelen uittesten. Het Heemfeest is meteen de openingsdag van Wommelgemse Koppen, de expo die drie zondagen lang te zien is in het documentatiecentrum.

“Centraal hangen foto’s van zeventig overleden Wommelgemnaren die elk om een andere reden maatschappelijk belang hadden”, vertelt Eddy Smits. “Burgemeesters, pastoors, schoolhoofden en andere illustere figuren uit vervlogen tijden. Het zijn vooral mannen ja, maar we hebben toch ook enkele Wommelgemse vrouwen gevonden. Zo besteden we aandacht aan de legendarische cafébazin Paula Brants van café Keyserhof. Dat café in de Dasstraat sloot begin deze eeuw de deuren en ook Brants zelf is al eerder overleden, maar de verhalen over de loslippige waardin leven voort.”(jaa)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio