©  BELGA

Rolstoeltennisser Joachim Gérard met spoed naar ziekenhuis gevoerd op Paralympische Spelen: “Het gaat goed met hem”

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (32) is woensdagavond met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Tokio. Eerste onderzoeken wijzen in de richting van een cardiologisch probleem. “Het gaat goed met hem, maar de US Open zal hij allicht wel missen.”

Bron: Maarten Delvaux in Tokio

Donderdag kwam er meer uitleg over de omstandigheden waarin Gérard “plots en onverwacht onwel was geworden”. “Het gebeurde woensdagavond op een klein afscheidsmoment waarop er dag gezegd werd van de atleten die donderdagochtend naar huis zouden vertrekken”, legt Guillaume Gobert van het Belgisch Paralympisch Comité uit. “Gelukkig was er veel medisch personeel van ons team aanwezig en zij wisten meteen hoe ze moesten reageren. De ambulance was ook snel ter plaatse en bracht Joachim naar het ziekenhuis. Hij was toen opnieuw bij bewustzijn en kon antwoorden op vragen. Eerste onderzoeken wijzen in de richting van een cardiologisch probleem. De artsen in het ziekenhuis van Tokio staan in nauw contact met Belgische dokters. Verder onderzoek is hier nodig om het exacte probleem te achterhalen.”

Joachim Gérard zou normaal gezien zondag vanuit Tokio rechtstreeks afreizen naar New York om deel te nemen aan de US Open. “Maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk.”

Gérard (ITF 3) nam in Tokio deel aan de Paralympische Spelen. Hij werd in de derde ronde van het enkelspel uitgeschakeld door de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF 14): 6-3 en 6-4. Aan de zijde van Jef Vandorpe verloor hij in de derde ronde van het dubbelspel van de Britse topreekshoofden Alfie Hewett en Gordon Reid. Die haalden het met 6-2 en 6-2.

Op de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro behaalde Gérard de bronzen medaille in het enkel.