©  ISOPIX

Ex-wereldkampioen Kimi Raikkonen kondigt afscheid Formule 1 aan: “Tijd voor nieuwe dingen”

Kimi Raikkonen stopt met Formule 1 na dit seizoen. De Fin kondigde zijn nakend afscheid aan via Instagram. The Iceman werd in 2007 wereldkampioen Formule 1. De Finse Räikkönen debuteerde in 2001 bij het team van Peter Sauber. De nu 41-jarige coureur is de meest ervaren F1-rijder op de grid, maar maakt geen denderend seizoen mee bij Alfa Romeo in 2021. “Het was geen makkelijke beslissing.”

vva

“This is it”, schreef Raikkonen op Instagram. “Dit wordt mijn laatste seizoen in de Formule 1. Dit is een beslissing die ik afgelopen winter heb genomen. Het was geen makkelijke beslissing, maar na dit seizoen is het tijd voor nieuwe dingen. Ook al is het seizoen nog bezig, ik wil mijn familie bedanken, al mijn teams, iedereen die betrokken is geweest bij mijn racecarrière en vooral de geweldige fans die al die tijd voor me hebben geknokt. De Formule 1 komt misschien tot een einde voor mij, maar er is nog veel meer in het leven dat ik wil ervaren en waarvan ik wil genieten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.