Els Verhoeven heeft een aantal verhalen voor kinderen gebundeld in een boek. 

Els Verhoeven heeft een aantal verhalen voor kinderen gebundeld in een boek. © Ronny van den Ackerveken

Els Verhoeven brengt eerste boek met kinderverhalen uit

Baarle-Hertog -

De 54-jarige Els Verhoeven uit Baarle-Hertog maakt haar debuut als auteur. Ze heeft een boek met korte verhalen geschreven met steeds een ander dier als hoofdpersoon. Er wordt op een begrijpelijke manier verteld over problemen waar kinderen mee te maken kunnen krijgen.

Ronny van den Ackerveken

De titel van het boek is Op avontuur met de dieren - Problemen die kinderen dagelijks kunnen bezighouden. Voor Els is het een beetje het realiseren van waar ze vroeger van droomde. “Als kind las ik veel en ik zag me op die leeftijd later zelf boeken schrijven”, vertelt Els Verhoeven. “Het kwam er in eerste instantie niet van, maar dat is veranderd sinds ik kleinkinderen heb. Ook door de lockdowns was er veel tijd om verhalen te schrijven.”

“Ik heb eerst enkele verhalen laten lezen aan een vriendin en mijn partner voor ik ze naar een uitgeverij stuurde. Boekscout was bereid om ze in een boek te bundelen. Voor de illustraties deed ik een beroep op Ilse Van Meerbeeck uit Vosselaar. Zij heeft op basis van mijn teksten de tekeningen gemaakt. Het resultaat was van de eerste keer perfect, ik heb niets aan haar tekeningen laten wijzigen.”

Scholen

Kinderproblemen, het lijkt een zwaar thema voor een boek, maar Els heeft ervoor gezorgd dat jonge lezers zich goed kunnen inleven in de verhalen. “Soms vergeten we wel eens waar kinderen het moeilijk mee kunnen hebben of emotioneel mee worstelen”, legt Els Verhoeven uit. “Het zijn herkenbare verhalen met dieren die dingen meemaken als gepest worden of ouders die scheiden. Er zit telkens een boodschap in. Het boek is bedoeld voor kinderen die zelf kunnen lezen, maar ook voor ouders om aan kleinere kinderen voor te lezen. Daarnaast zie ik mogelijkheden voor scholen en kindercoaches.”

De kans is reëel dat er een vervolg komt. “Ik heb al een tweede manuscript ingezonden en hopelijk kan dat ook uitgegeven worden. Na de verhalen van het eerste boek bleef de inspiratie komen. Maar we wachten eerst af hoe groot de belangstelling voor Op avontuur met de dieren is. Standaard Boekhandel in Rijkevorsel wil het mee verkopen. En mijn kleindochter van 2 jaar loopt blij met het boek van haar oma rond.”  

Op avontuur met de dieren - Problemen die kinderen dagelijks kunnen bezighouden kost 16,50 euro en is te bestellen via boekscout.nl.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio