Een beeld van de passage van de Tour De France in 2010 met veel sfeer en ambiance. Dit willen ze in Kontich nog eens overdoen met het WK. 

Een beeld van de passage van de Tour De France in 2010 met veel sfeer en ambiance. Dit willen ze in Kontich nog eens overdoen met het WK. © YouTube

WK wielrennen passeert door centrum Kontich: waarschuwing voor grote verkeershinder

Kontich -

Elf jaar na de memorabele doortocht van de Tour de France door de dorpskern mogen de Kontichnaren zich opmaken voor een andere wielerhoogdag. Het laatste weekend van september rijden de deelnemers aan het WK wielrennen door de Kontichse straten. Er moet rekening worden gehouden met zware verkeershinder.

De doortocht van de Tour in 2010 werd een onvergetelijke dag die nog dikwijls ter sprake wordt gebracht: een stralende dag, veel volk en een uitbundige sfeer. ‘A once in a lifetime experience’”, klinkt het nog altijd bij velen. Er wordt dan ook uitgekeken naar het laatste weekend van september. Het feestweekend dat dan traditioneel plaatsvindt, krijgt nog meer luister met de passage van het WK wielrennen gedurende drie dagen, van 24 tot en met 26 september.

Op vrijdag is het aan de junioren, op zaterdag aan de vrouwen en op zondag aan de mannen. De renners komen vanuit de richting Edegem via de Doornstraat en de Groeningenlei het centrum van Kontich binnengereden via de Molenstraat en zo naar het Gemeenteplein, Mechelsesteenweg en Grote Steenweg richting Rumst.

Omdat het parcours volledig wordt afgesloten, waarschuwt het lokaal bestuur voor grote verkeershinder. Het parcours wordt telkens twee uur voor de geplande doortocht afgesloten tot een halfuur na de doortocht van de groene vlag. “Hierdoor wordt onze gemeente in twee delen gesplitst en wordt het bijna onmogelijk om van het oostelijke deel naar het westelijke deel te geraken en omgekeerd. Vrijdag en zaterdag wordt alles afgesloten vanaf 11u tot omstreeks 14.30u, zondag vanaf 9u tot ongeveer 12.30u. Wie er niet moet zijn, vermijdt op die momenten best de omgeving”, luidt het.

(bar)

Alle info op www.kontich.be