© rr

Fietsen en wandelen langs hoeve-erfgoed

Duffel, Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver -

De gemeenten Duffel, Bonheiden, Putte en Sint-Katelijne-Waver hebben een brochure opgesteld met fiets- en wandelroutes langs enkele markante hoeves.

Chris Van Rompaey

“Vorig jaar lanceerden we een fietsroute langs de nog bewaarde KW-liniebunkers op ons grondgebied. Dat initiatief kreeg bijzonder veel belangstelling. Dit najaar pikken we de draad weer op, maar zetten nu de focus op het agrarisch erfgoed in onze vier gemeentes. We belichten een aantal markante hoeves. We hebben zowel aan de fietsers als aan de wandelaars gedacht”, zegt de Duffelse schepen van Cultuur Lili Stevens (CD&V).

“Elk van de vier gemeenten heeft zowel een wandel- als een fietslus op kaart gezet. De vier kaarten hebben we gebundeld in een enveloppe. Op Duffels grondgebied bijvoorbeeld speelt het wandeltraject zich af in de landelijke zone ‘achter de statie’, omgeving Kruisstraat-Bosstraat-Draakbosweg-Rooienberg. Het telt 11 kilometer. Het startpunt van het hoevefietspad bevindt zich eveneens nabij het station. Het overlapt de wandelroute, maar loopt van daaruit over naar Senthout en via de Netebrug naar Duffel-Oost en de zone Mijlstraat. Het fietsparcours is zo’n 25 kilometer lang”, verduidelijkt Stevens.

Om de ontdekkingstocht kracht bij te zetten is er ook een themabrochure beschikbaar. Ze geeft meer duiding over de historiek van het agrarisch erfgoed in de regio, maar vertelt ook meer over elk van de individuele hoeves op het parcours van de vier gemeentes Duffel, Bonheiden, Putte als Sint-Katelijne-Waver. Ze draagt de titel Monumentaal najaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel