©  BELGA

Vroege vluchter Taco van der Hoorn wint in Benelux Tour, peloton komt net te laat

De Nederlander Taco van der Hoorn (27, Intermarché - Wanty-Gobert) heeft de derde etappe van de Benelux Tour op zijn naam geschreven. Na een razendsnelle koers kwam het in het Nederlandse Hoogerheide verrassend niet tot een massasprint. De vijfkoppige vroege vlucht, met onze landgenoot Thimo Willems (Sport Vlaanderen - Baloise), bleef nipt uit de greep van het peloton. De Zwitser Stefan Bissegger (22, EF Education) behoudt zijn leiderstrui.

Jonas Withouck

De Benelux Tour kwam vandaag voor de eerste keer naar België. De start van de derde etappe lag in Essen, amper twaalf kilometer verderop in het Nederlandse Hoogerheide kwam de koers aan. Na twee lokale rondes in Essen en drie lokale rondes in Hoogerheide op een vlak parcours van 168 kilometer kon het haast niet anders dan op een massasprint uitdraaien, maar dat gebeurde dan toch niet.

De jagende sprintersploegen in het peloton slaagden er niet in om de kloof te dichten, de vijfkoppige vlucht van de dag hield stand. Onze 25-jarige landgenoot Thimo Willems van Sport Vlaanderen - Baloise reed samen met Samuele Battistella, Taco van der Hoorn, Mathias Norsgaard en Luke Durbridge de hele dag in de aanval. In een onderlinge sprint was Taco van der Hoorn de snelste, Willems werd vijfde.

Vanaf donderdag komt de Benelux Tour definitief naar ons land, met een rit van 166 kilometer die start in het Oost-Vlaamse Aalter en aankomt in het West-Vlaamse Ardooie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.