Meteen op ontdekking op de nieuwe speeltoestellen. 

Meteen op ontdekking op de nieuwe speeltoestellen. © Filip Spoelders

De Lintwijzer begint schooljaar met vernieuwde speelplaats

Lint -

De leerlingen van de Lintse basisschool De Lintwijzer mochten bij hun terugkeer naar school meteen hun vernieuwde speelplaats uittesten. Zowel de kleuters als de kinderen van de lagere scholen kregen nieuwe speeltoestellen.

Achter de schermen verhuist De Lintwijzer op 1 september officieel van het gemeentelijk naar het GO!-onderwijs. Voor de leerlingen verandert dit niets. Hun grootste vernieuwing voor het nieuwe schooljaar is de speelplaats.

“De afgelopen drie jaar hebben we in vier fasen onze speelplaats vernieuwd. Als aanvang maakten we onze groene hoek voor de kinderen. Nu heeft de speelplaats van het lager onderwijs een nieuw speeltoestel en een basketbalring. De kleuters kregen een speelhuisje, een ballenvanger en een aangepast speeltuig. Ondanks de beperkte ruimte hebben onze leerlingen nu veel variatie om zich op uit te leven”, vertelt directeur Karen Dierckx.

Met graffiti werd nog extra kleur op de muren aangebracht. “Ik wil zeker Ronny De Schoolmeester bedanken. Hij is de grootvader van een kindje op onze school en heeft drie jaar mee de werken gecoördineerd.”

Als afsluiter van de vernieuwing mogen de kinderen tegen eind september twee konijntjes verwachten in de groene hoek. (fisp)

Het vernieuwde rijk van de kleuters.

Het vernieuwde rijk van de kleuters. © Filip Spoelders