©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KV Mechelen wint oefenduel van Willem II, Van Damme trefzeker

KV Mechelen heeft zijn vriendschappelijke wedstrijd tegen Willem II gewonnen met overtuigende 4-1 cijfers. De wedstrijd werd in het eigen AFAS Stadion gespeeld maar vond plaats achter gesloten deuren.

thst

De partij kan u hier integraal herbekijken:

Wouter Vrancken gaf een aantal van zijn vaste waardes rust (Coucke, Peyre, Bateau, Walsh, Schoofs, Mrabti en Shved) en koos voor spelers die wel wat (extra) speelminuten konden gebruiken. Van Damme startte op het middenveld, De Camargo begon in de spits en op linksachter maakte Van Hoorenbeeck zijn rentree na een enkelblessure. Ook tegenstander Willem II - zesde in de Eredivisie - speelde met een mix van titularissen en bankzitters.

Drie van de vier Mechelse doelpunten vielen voor de rust. Van Damme opende de score met een kopbal, randje buitenspel, op voorzet van Kaya. De Camargo nam nummer twee voor zijn rekening, opnieuw op assist van uitblinker Kaya. Bij de daaropvolgende aanval was het meteen opnieuw raak. Nu was Hairemans de doelpuntenmaker van dienst na een goede tussenkomst van Swers.

Een kwartier na de pauze knalde Wriedt op de tegenaanval de Tilburgse eerredder voorbij Thoelen, maar de Mechelse overwinning kwam nooit meer in gevaar. Vlak voor affluiten zorgde de ingevallen Cuypers nog voor de 4-1 met een intikker op aangeven van Druijf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

KV Mechelen: Thoelen - Swers, Vanlerberghe, Souza, Van Hoorenbeeck (63’ Bijker) - Hairemans (46’ Druijf), Van Damme (66’ Van den Eynden), Van Hecke, Kaya - Engvall (63’ Storm), De Camargo (63’ Cuypers).

Doelpunten: 14’ Van Damme (Kaya) 1-0, 39’ De Camargo (Kaya) 2-0, 41’ Hairemans (Swers) 3-0, 62’ Wriedt 3-1, 90’ Cuypers (Druijf) 4-1.

MEER OVER KV Mechelen