©  BART DEWAELE

Sven Gatz start schooljaar met mondmasker en sensibiliseringscampagne

Brussels minister Sven Gatz, die in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd is voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, is het schooljaar gestart op de nieuwe school Campus Kompas in Schaarbeek. Daar kon hij vaststellen hoe de gezondheidscrisis in het Brussels gewest nog steeds voor een ongewone terugkeer naar school zorgt. Gatz hoopt dat de scholen kunnen bijdragen aan het verhogen van de vaccinatiegraad.

wvbBron: Belga

In tegenstelling tot in de Vlaamse en Waalse scholen, moeten de Brusselse leerlingen in de klas nog steeds een mondmasker dragen. De vaccinatiegraad in de hoofdstad is nog te laag voor versoepelingen. Samen met de eerste schooldag start een sensibiliseringscampagne om de leerlingen van het secundair onderwijs en de leerlingen in het basisonderwijs ouder dan 12 te overtuigen om zich te laten vaccineren.

“Binnen een tiental dagen moeten de eerste prikken gezet kunnen worden”, vertelt minister Gatz. “We gaan zeggen dat indien ze zonder mondmaskers naar school willen, het met een prik zal zijn. We hopen eind september en half oktober dan al veel verder te staan.”

Via de VGC krijgen de scholen de nodige documentatie en modelbrieven. Indien ze een vaccinatiepunt willen op school, wordt dat ook op poten gezet door de VGC.

De gloednieuwe Campus Kompas die minister Gatz bezocht biedt plaats aan 1.060 leerlingen: 720 in het secundair onderwijs en 340 in het basis- en kleuteronderwijs. Die zijn nodig om het populaire Nederlandstalige onderwijs in Brussel te ondersteunen. De infrastructuur voor dit nieuwe scholencomplex wordt gefinancierd met VGC-middelen. De totale kostprijs bedraagt 36,84 miljoen euro.

LEES OOK: Jan Jambon: “Als vierde golf er komt, zal die vooral voor de niet-gevaccineerden zijn”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER