Oudercomité aan het werk in junglerefter

Oudercomité aan het werk in junglerefter © jw

Ouderraad geeft refter Cadeschool opsmuk

Aartselaar -

De ouderraad van GBS Cade was de afgelopen vakantieperiode druk in de weer om de refter op te frissen. De koude, kille grote refter van de school aan de della Faillelaan werd omgetoverd tot een heuse jungle.

Het was het idee van de geëngageerde ouders om dit jaar geen geld te besteden voor de aankoop van een speeltuig op de speelplaats maar om zelf een project op poten te zetten. Beter leek het hen om zelf de handen uit de mouwen te steken en de refter een ander uitzicht mee te geven.

“We kwamen reeds twee jaar geleden met dit idee op de proppen”, zegt Maarten Van Dyck, voorzitter van de Ouderraad. Na het akkoord van de gingen we deze zomer van start. “Aan de leerlingenraad vroegen we wat ze het liefste zouden hebben. Zij stelden het thema jungle voor. Binnen de ouderraad werd een werkgroep ‘refterteam’ opgericht die het project zou uitvoeren.”


 

De grote reftermuur kreeg een grote muurschildering. De ouderwetse bruine muurafwerking werd vervangen met bamboe en een steunpilaar in de ruimte werd omgevormd tot een boom met uithangende takken. Alle ramen kregen nieuwe rolgordijnen terwijl de muren ertussen met speciale verf werden bedekt om met magneetjes foto‘s op te hangen.

Ook de lichtbakken werden vervangen. Vier ledstrips van twaalf meter lengte kunnen, naast wit licht ook alle kleuren van de regenboog geven en zelfs op muziek van kleur kunnen veranderen. Volgens de voorzitter is dit handig bij het opvoeren van toneeltjes of zelfs schoolfuifjes. “Het is ook een opportuniteit voor andere organisaties die de refter soms afhuren voor workshops.”

Het totale project kostte de ouderraad toch ruim 4500 euro en meer dan 150 werkuren. De schoolkinderen krijgen hun ‘nieuwe’ refter officieel op donderdag 2 september tegen de middag voor het eerst te zien. (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio