Directeur Liesbeth Daneels helpt de leerlingen van het eerste leerjaar naar hun nieuwe school springen bij basisschool ‘t Locomotiefje in Beerse. 

Directeur Liesbeth Daneels helpt de leerlingen van het eerste leerjaar naar hun nieuwe school springen bij basisschool ‘t Locomotiefje in Beerse. © Bart Van den Langenbergh

Kinderen ’t Locomotiefje huppelen naar eerste leerjaar

Beerse

Basisschool ’t Locomotiefje op de Karel Van Nyenlaan in Beerse pakte zoals gewoonlijk de eerste schooldag op een originele manier aan.

De leerlingen die woensdag in het eerste leerjaar startten, sprongen letterlijk van de kleuterschool naar de basisschool. Onder applaus van de ouders en leraren legden de nieuwelingen op de speelplaats een klein hindernissenparcours af. Als kers op de taart sprongen ze van een mini-trampoline naar het eerste leerjaar. Een aantal medeleerlingen vormde nog een erehaag om de eerstejaars extra te verwelkomen. “We starten met 23 leerlingen in het eerste leerjaar”, zegt directeur Liesbeth Daneels. “In totaal zijn er 180 leerlingen op de hele school, waarvan 80 kleuters.” (bvdl) 

Een groep oudere leerlingen van de basisschool vormde een erehaag voor de eerstejaars. 

Een groep oudere leerlingen van de basisschool vormde een erehaag voor de eerstejaars. © Bart Van den Langenbergh

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio