©  BELGA

Remco Evenepoel start ondanks maagproblemen in Benelux Tour: “Ik ga niks speciaals doen tot het weekend”

Remco Evenepoel start woensdag dan toch in de 3e etappe van de Benelux Tour, met start in Essen en aankomst na 168,3 kilometer in het Nederlandse Hoogerheide. Dat bevestigde sportdirecteur Rik Van Slycke. Evenepoel sukkelt met de maag en stelde na zijn individuele tijdrit van gisteren/dinsdag een verdere deelname aan de Benelux Tour (WT) zelfs even in vraag. Zijn team Deceuninck-Quick Step volgt de situatie nauwlettend op en wil zo de risico’s op een verder vervolg van zijn seizoen zo klein mogelijk houden.

Vincent Van Genechten, Bram VandecapelleBron: BELGA

Volg hier de derde etappe LIVE!

“Remco start ondanks zijn problemen met de maag. Na de tijdrit heeft hij toch wat voedsel kunnen opnemen. Blijkbaar voldoende om vandaag te kunnen rijden”, stelt sportdirecteur Rik Van Slycke.

De Benelux Tour begon al in mineur voor Evenepoel wanneer hij in de eerste rit af te rekenen kreeg met een defect voorwiel en zo een pak tijd verloor. In aanloop naar de individuele tijdrit werd hij ziek en moest hij na de race tegen de klok tevreden zijn met een 18e plaats op 39 seconden van de winnaar. Voor de aanvang van de derde etappe staat Remco Evenepoel als 37e geklasseerd op 1:36 van leider Stefan Bissegger.

 

 ©  BELGA

“Ik denk dat we onze visie wat moeten veranderen. Wij moeten nu wat meer op lange termijn kijken. Er komen nog mooie dingen aan na de Benelux Tour. Daar gaan we zeker rekening mee houden. Volgende week is er het Europees kampioenschap. Het seizoen van Remco Evenepoel staat of valt niet met de Benelux Tour. Natuurlijk was hij naar hier gekomen om een mooie prestatie neer te zetten. Feit is dat Remco start en dat we hem grondig zullen opvolgen”, besloot Rik Van Slycke.

Weg klassement

“Ik heb vrij goed geslapen vannacht”, aldus Evenepoel voor de start. “Wel veel gezweet (lacht) want ik had mezelf goed aangekleed om de afvalstoffen eruit te krijgen. Ik heb dan vanochtend wel wat kunnen eten, twee pistoleetjes en twee pannenkoeken. Mijn maag is nog niet 100 procent, maar waarschijnlijk goed genoeg om mee te rijden vandaag. Het wordt gewoon zien, niks speciaals doen, en dan hopelijk kan ik Kasper (Asgreen, red.) in het weekend nog steunen voor zijn klassement.”

Zijn eigen klassementsambities heeft Evenepoel uit zijn hoofd gezet. “Deze ronde staat bekend om de kleine verschillen bij het ingaan van het laatste weekend, dus anderhalve minuut is veel. Het zou vrij egoïstisch en onsportief zijn om hem niet te helpen. Een goeie raid en alles kan nog? De parcoursen zijn lastig en Kasper moet daar wel kunnen overleven. We gaan zien wat de komende dagen brengen en hopelijk kunnen we het weekend gaat afsluiten, eventueel met een dagzege voor mij. Het is sowieso de bedoeling dat ik ga uitrijden.”