Tweede keer, goede keer voor Bert Gabriëls in Ravels, nadat zijn optreden eind juli nog letterlijk in het water viel. © Bert De Deken

Bert Gabriëls sluit Verklapt in stijl af: “Een mooi einde van een kwakkelzomer”

Ravels -

Uitstel is geen afstel. Eind juli was de Verklapt van Bert Gabriëls nog weggeregend. De laatste augustusdag zorgde wel voor mooi weer, lekker drinken en goeie grappen in Ravels. “Joepie, een bordje ‘verboden spuwen op de grond’!”

Wouter Adriaensen

De bijna eersten zullen de laatste zijn. De tweede Verklapt van deze zomer, op 27 juli met Bert Gabriëls aan de Brouwerij in Ravels, werd wegens slechte weersvoorspellingen afgelast. “Letterlijk in het water gevallen”, kunnen comedyfans Veruschka en Ronny uit Poppel er nog mee lachen. Bij de herkansing op de laatste dag van augustus zitten ze op de eerste rij. “Het is onze eerste keer Verklapt live, maar we hebben er al wel op televisie gezien. Bert Gabriëls is een humoristische man, we hebben er zin in.”

De Mechelse komiek zelf stapt ook met veel goesting het podium op, na zijn laatste werkdag. Hij kan zich nu volop concentreren op zijn eindejaarsconference. “Ik ben blij dat ik de zomer op deze manier kan uitzwaaien. Verklapt roept een theatersfeer op in openlucht, heel plezant. Vanavond breng ik een mix van actualiteit en meer huis-tuin-en-keukencomedy.”

Iedereen van Ravels

Maria uit Turnhout heeft haar man Joan en haar vriendin Jo meegenomen naar Verklapt. “We gaan al een paar jaar, dit is onze derde van deze zomer. Raf Coppens in de Lilse Bergen was heel goed en vorige week was er veel volk in Merksplas. In juli waren we op vakantie, dus we waren blij met deze herkansing. Dit is een mooie afsluiter van een echte kwakkelzomer die toch rap vooruit is gegaan.”

Maria, Joan en Jo zijn fans van Verklapt. “Dit is onze derde van deze zomer.”  ©  Bert De Deken

“Wie is hier van Ravels? Iedereen zeker, want iemand anders vindt dat hier toch niet?” Dan heeft Bert Gabriëls naast Joanna en Bavo uit Mol gerekend. Onder een lekker warm dekentje hebben zij zich achteraan genesteld. “Piv Huvluv in ’t Kristallijn was goed en smaakte naar meer. Verklapt heeft een leuk concept te pakken met comedy in openlucht. Een mooi einde van onze zomervakantie.”

Joanna en Bavo kwamen uit Mol afgezakt naar Ravels voor Verklapt. © Bert De Deken

“In juli werd ik gebeld dat de voorstelling afgelast werd wegens het slechte weer”, herinnert Bert Gabriëls zich aan het begin van zijn optreden. “Ik dacht ‘wat voor een janetten zijn dat daar eigenlijk in Ravels?’”

Bevriende koppels Willy, Eugeen, Hilde en Jannine uit Ravels en Dessel waren niet rouwig om de annulering. “Vanavond hadden we wel vrij”, klinkt het. “We hebben Bert al eens gezien in Antwerpen, met hem kun je altijd lachen.”

Dat bewijst de Mechelaar ondertussen op het podium. Daar doet hij het verschil tussen zijn twee professionele bezigheden, die van jurist en die van comedian, uit de doeken. “Je doet hetzelfde: je probeert van iets heel erg iets plezant te maken. Neem nu een bordje ‘verboden te spuwen op de grond’. Een jurist denkt dan: ‘Joepie, op de muur mag het wel!’”

Ook naar het juridische eigenaarschap van toiletpapier in supermarktkarretjes deed Gabriëls zijn publiek heel anders kijken. Zo werd deze typisch Belgische zomer toch nog afgesloten met een drankje en een lach.

Veruschka en Ronny vonden een plaatsje op de eerste rij. © Bert De Deken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verklapt