©  EPA-EFE

Hoeveel pech kan je hebben? Sep Vanmarcke stapt uit Vuelta na vierde (!) valpartij

Tien jaar geleden maakte Sep Vanmarcke een val in de Ronde van Spanje waarbij hij in een ravijn van maar liefst veertig meter diep tuimelde. Vandaag, tien jaar later, moet de onfortuinlijke renner alweer de Vuelta verlaten als gevolg van een valpartij. Er wordt gevreesd voor een rib- en borstbeenbreuk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanmarcke was in deze Vuelta al enkele keren betrokken geweest in een valpartij. Maar het liep pas echt fout toen hij zaterdag mee was in een vroege ontsnapping. Vanmarcke had zijn zinnen gezet op de etappe maar werd in een afdaling de weg afgesneden door de Spanjaard Navarro. De 33-jarige Vanmarcke kwam er met wat kneuzingen vanaf en kon zijn weg verderzetten. Tot hij vandaag opnieuw, voor de vierde keer al in deze Vuelta, serieus ten val kwam. Zowel Vanmarcke als de Italiaan Ciccone konden hun weg niet verderzetten en verlieten vandaag de wedstrijd. Vanmarcke werd afgevoerd naar het ziekenhuis met vrees voor een rib- en borstbeenbreuk.

De carrière van Vanmarcke wordt gekenmerkt door valpartijen en ziektes op de meest vervelende momenten van het seizoen. Wat vaak leidde tot een race om alsnog klaar te geraken voor de belangrijkste wedstrijden. Maar ook in zijn wedstrijden - Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix voorop - kwam de ex-winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad te vaak ten val.

 (gvdl)