Vanaf woensdag kan er niet de hele dag door de Collegewijk worden gereden. 

Vanaf woensdag kan er niet de hele dag door de Collegewijk worden gereden. © Filip Spoelders

ANPR-camera’s knippen Collegewijk vanaf 1 september

Edegem -

Bestuurders die vanaf 1 september nog door de Edegemse Collegewijk rijden, letten maar beter op. De aangekondigde ANPR-camera’s zullen vanaf dan hun werk doen om door middel van nummerplaatherkenning de wijk voor sluipverkeer te knippen.

Wie vanaf woensdag geen doorgangsvergunning heeft, mag tussen 7.30 en 9 uur en van 15 tot 18 uur niet meer langs het kruispunt Jacob de Roorestraat - Rogier van der Weydenstraat rijden. Automobilisten die het tijdens deze twee perioden toch doen en geen vergunning hebben, ontvangen een boete.

“Het is een opstelling om de bewoners van de wijk rust te brengen, maar wie doorgang moet hebben, kan nog door. Na verloop van tijd zullen we de werking van de camera’s evalueren om bij te sturen waar nodig”, vertelt mobiliteitsschepen Philippe Muyters (N-VA).

GAS-boete

De GAS-boete om de wijk toch te kruisen tijdens de ochtend en de namiddag loopt op tot 58 euro. “We voorzien een zeer korte overgangsperiode. Wie in deze periode een overtreding maakt, krijgt de melding dat er de volgende keer een boete volgt. De duur van de overgangsperiode gaan we niet vermelden want dan verandert er voorlopig niets. We vragen dat de automobilisten zich vanaf 1 september aan de vernieuwde verkeerssituatie houden.” (fisp) 

Het kruispunt Jacob de Roorestraat - Rogier van der Weydenstraat is uitgerust met ANPR-camera’s.

Het kruispunt Jacob de Roorestraat - Rogier van der Weydenstraat is uitgerust met ANPR-camera’s. © Filip Spoelders

MEER OVER Mobiliteit stad & rand