Chris Ceuppens (met dochtertje Olivia) en Dorien Deckers (met zoontje Georges) pleiten bij de start van het schooljaar voor de opmaak van een verkeersveiligheidsplan 

Chris Ceuppens (met dochtertje Olivia) en Dorien Deckers (met zoontje Georges) pleiten bij de start van het schooljaar voor de opmaak van een verkeersveiligheidsplan © rr

Vooruit én Groen pleit voor verkeersveiligheidsplan

Niel -

Met het oog op het nieuwe schooljaar houdt oppositiepartij ‘Vooruit én Groen’ een pleidooi om prioritair een verkeersveiligheidsplan op te maken. Enkele projecten die het lokaal bestuur recent goedkeurde, baren de partij immers zorgen.

“Door die projecten komt volgens ons vooral de verkeersveiligheid van de fietsers sterk in het gedrang”, stelt fractieleider Chris Ceuppens. “De aanleg van een ondergrondse parking voor 60 wagens met in- en uitrit in de Dorpsstraat voor het nieuwbouwproject Nielderhof is een van die projecten die ons de schrik om het hart doen slaan. Vlak in het dorpshart, aan een schoolpoort waar dagelijks 250 kleuters binnen- en buitenwandelen.”

“Ook de verkeerscirculatieplannen met gewijzigde rijrichtingen in het dorpscentrum en de geplande heraanleg van de Matenstraat, de Ridder Berthoutlaan en de Boomsestraat baren ons zorgen”, voegt gemeenteraadslid Dorien Deckers eraan toe.

De partij vraagt daarom een verkeersveiligheidsplan met concrete maatregelen om de veiligheid van de zwakke weggebruiker, in het bijzonder die van de schoolgaande jeugd, te garanderen. “We willen daarbij iedereen betrekken: de school, ouders, buren, handelaars, gemeentebestuur, politie, maar zeker ook de kinderen zelf. We willen daarbij niet enkel kijken naar de directe omgeving van de scholen, maar ook naar de routes van en naar de scholen”, betogen Chris Ceuppens en Dorien Deckers.

(bar)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio