De dood van twee zusjes in de Lange Leemstraat beroert heel wat Antwerpenaars. 

De dood van twee zusjes in de Lange Leemstraat beroert heel wat Antwerpenaars. © Joris Herregods

Groen wil verkeersexperten horen op themacommissie

Antwerpen -

De Antwerpse oppositiepartij Groen vraagt dat de eerst volgende raadscommissie mobiliteit een themacommissie wordt rond verkeersveiligheid. “Dat geeft ons de mogelijkheid om ook verkeers- en mobiliteitsexperten te horen”, zegt Groen-fractieleider Imade Annouri.

De raadscommissie mobiliteit komt op 13 september samen. Groen vraagt nu om daar een themacommissie verkeersveiligheid van te maken naar aanleiding van het dodelijk verkeersongeval vorige week. Twee zusjes kwamen daar om het leven na een aanrijding door een vrachtwagen. Het kruispunt was eerst conflictvrij, maar dat werd begin juli teruggedraaid omdat deze verkeerslichtenregeling voor files zorgde. Dit zorgt voor heel wat ophef.

Imade Annouri.

Imade Annouri. © Nattida-Jayne Kanyachalao

“Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) gaf op een persconferentie toelichting bij deze beslissing”, zegt Annouri. “Alleen blijven wij als gemeenteraadsleden nog met een reeks vragen zitten. Op een themacommissie zouden we naast de verkeerspolitie ook externe deskundigen kunnen uitnodigen. Het zou heel interessant zijn om te weten wat hun visie is op het beleid en hoe het ongeval mogelijk had kunnen worden voorkomen. Daarna is het aan de gemeenteraad om het politieke debat te voeren.”  

Het is aan Groen om in de raad voldoende steun te krijgen voor de vraag naar zo’n themacommissie. De kans dat zo’n themacommissie er komt, lijkt klein.

“Dit soort van themacommissies met experten behoort niet tot de geplogenheden in Antwerpen”, zegt schepen Kennis. “De vraag naar een themacommissie heb ik ontvangen en we gaan dit bekijken. Ik had sowieso het plan om op mijn raadscommissie een toelichting te laten geven over het beleid rond conflictvrije kruispunten. Ik hoop nu vooral dat de sereniteit snel terug komt in het debat.”  svw

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit stad & rand

Vastgoed

Jobs in de regio