Steve Van Dijck, Nanouk Peeters, Wilfried Van Opstal, Michel Mertens en Jac Wilmsen presenteren de gele dozen voor Beerse. 

Steve Van Dijck, Nanouk Peeters, Wilfried Van Opstal, Michel Mertens en Jac Wilmsen presenteren de gele dozen voor Beerse. © RR

65-plussers uit Beerse krijgen gele doos

Beerse -

De 65-plussers in Beerse kunnen vanaf maandag 13 september een gele doos in huis halen. Het lokaal bestuur bestelde in totaal 2.600 gele dozen voor medische en persoonlijke gegevens.

Ook Beerse stapt net als twintig andere Kempense gemeenten mee in het project voor de aanschaf van de gele dozen. Wanneer thuiswonende ouderen in nood zijn, vinden hulpverleners soms moeilijk de nodige informatie om snel en gepast te reageren. In de gele doos steken de bewoners cruciale persoonlijke informatie en medische gegevens. De doos moet in de koelkast bewaard worden omdat dit een gemakkelijke vindplaats is voor hulpdiensten.

Wilfried Van Opstal van de seniorenraad namen samen met het lokaal bestuur van Beerse het initiatief om de gele dozen in Beerse en Vlimmeren uit te delen.

Het lokaal bestuur bestelde in totaal ongeveer 2600 gele dozen. In Beerse en Vlimmeren wonen in totaal 3.382 65-plussers, onder wie 1.060 koppels en 1.262 alleenstaanden.

“Alle 65-plussers krijgen begin september met informatie om vanaf 13 september hun eigen gele doos gratis af te halen bij hun vertrouwde apotheek in Beerse of Vlimmeren of in het lokaal dienstencentrum”, luidt het bij de gemeente Beerse. “Een samenwonend koppel 65-plussers ontvangt een doos met daarop een sticker met het cijfer 2. Een alleenstaande krijgt er een met het cijfer 1. Zo is het voor hulpverleners meteen duidelijk dat de doos de gegevens bevat van een of twee personen.” (bvdl)

 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio