Kinderen amuseerden zich de voorbije zomervakantie weer op het speelplein Don Bosco in Beerse. De gemeente wil het gebied aan de Vrijwilligersstraat ontwikkelen tot een site Kind en Jeugd met een nieuw centraal gebouw. 

Kinderen amuseerden zich de voorbije zomervakantie weer op het speelplein Don Bosco in Beerse. De gemeente wil het gebied aan de Vrijwilligersstraat ontwikkelen tot een site Kind en Jeugd met een nieuw centraal gebouw. © Don Bosco Beerse

Nieuwe site Kind en Jeugd krijgt vorm aan Don Bosco: gemeente wil centraal gebouw inplanten

Beerse -

Het lokaal bestuur van Beerse wil samen met enkele betrokken partners het gebied tussen de Vrijwilligersstraat en Steenovenstraat ontwikkelen tot een nieuwe site Kind en Jeugd. “We denken aan een centraal gebouw voor speelplein Don Bosco, kinderopvang en voor de academies”, zegt Bart Craane (CDE-Vlim.be), burgemeester in Beerse.

Bart Van den Langenbergh

Het binnengebied tussen de Vrijwilligersstraat, Honoré Aertsstraat en de Steenovenstraat is voor de gemeente Beerse ideaal gelegen om te ontwikkelen tot een nieuwe site Kind en Jeugd. In die zone in het centrum van het dorp zijn al jaren het speelplein Don Bosco en de lokalen voor de jeugdverenigingen scouts en gidsen en KSA gevestigd. Aanpalend ligt ook nog het speelpleintje van de wijk Krommenhof.

Het lokaal bestuur van Beerse start een samenwerking met onder meer de kerkfabriek Sint-Lambertus, Dekenaat Kempen, speelplein Don Bosco en met de twee jeugdverenigingen voor de ontwikkeling van deze site. “We denken aan de plaatsing van een centraal gebouw dat door de speelpleinwerking Don Bosco en het lokaal bestuur van Beerse kan worden gebruikt”, zegt burgemeester Bart Craane. “Het gebouw kan dienst doen voor de buitenschoolse kinderopvang, het Huis van het Kind en ook voor de academies.”

Betere ontsluiting

Naast de realisatie van een nieuw gebouw is het doel van de samenwerking ook om de mobiliteit op het terrein dat vroeger gekend stond als de speelpleinen te verbeteren. “Het gebied moet beter en veiliger ontsloten worden voor voetgangers en fietsers. Er is al een fietsverbinding naar de straat Krommenhof, op het terrein van Aldi, aangelegd maar die verbinding moet nog vervolledigd worden”, schetst de burgemeester. “Er moet ook een alternatief komen voor de huidige toegang naar de scoutslokalen. De scouts hebben ruim tien jaar geleden een nieuw gebouw geplaatst met ook de bedoeling om een nieuwe toegangsweg te maken.”

Ook een betere toegangsweg naar de lokalen van de scouts en gidsen Beerse is een onderdeel van de nieuwe plannen.

Ook een betere toegangsweg naar de lokalen van de scouts en gidsen Beerse is een onderdeel van de nieuwe plannen. © Bart Van den Langenbergh

De gemeente wil verder de optie om een trage verbinding voor voetgangers en fietsers tussen de Albertstraat, Don Boscostraat en de Stijn Streuvelsstraat grondig bekijken. Het was ook de bedoeling dat de wadi, een infiltratiesysteem voor water, naast het wijkspeelpleintje in de zomer als speelterrein zou worden gebruikt maar dat blijkt in de praktijk niet haalbaar. Ook hiervoor wil de gemeente een oplossing zoeken. De gemeenteraad van Beerse zette het licht op groen voor de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de nieuwe jeugdsite.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio